Gemeente Krimpen aan den IJssel

Inzameling plastic in heel Krimpen

Sinds deze maand wordt in heel Krimpen aan den IJssel plastic verpakkingsmateriaal apart ingezameld. Het doel is de hoeveelheid plastic afval in het restafval drastisch te verminderen en plastic afval een nieuw leven te geven.

Vorige jaar rond deze tijd is Milieuservices AVR-Krimpen aan den IJssel in samenwerking met de gemeente bij laagbouwwoningen gestart met de gescheiden inzameling van leeg plastic verpakkingsmateriaal. De resultaten zijn positief. Daarom wordt sinds deze maand ook bij de hoogbouw plastic afval apart opgehaald.

Alle inwoners hebben begin juni een informatiepakket ontvangen. Hierin staat uitgebreid beschreven wat er met het ingezamelde plastic afval gebeurd en hoe men mee kan doen. De afgelopen weken hebben de bewoners van hoogbouwwoningen al even de tijd gehad om het lege plastic verpakkingsmateriaal (drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelflacons, plastic tasjes, champignonbakjes, etc.) apart te houden. Het plastic afval wordt gebruikt als grondstof voor nieuwe producten zoals autodashboards, kinderspeelgoed, mobiele telefoons, tennisballen en fleece-truien.

Raadhuisplein 2
Postbus 200, 2920 AE
Krimpen aan den IJssel (0180) 540655
gemeente@krimpenaandenijssel.nlgemeente@
krimpenaandenijssel.nl