Rode Kruis Vlaanderen

Rode Kruis-Vlaanderen doet herschikkingen binnen een beperkt aantal standplaatsen van het ziekenvervoer

Eind juli zal Rode Kruis-Vlaanderen de activiteiten binnen enkele standplaatsen van zijn centrale ziekenwagendienst deels herschikken.

Centraal in de filosofie van het Rode Kruis staat een kwalitatieve dienstverlening aan de bevolking, in het bijzonder in het kader van rampenparaatheid en rampenhulpverlening. De uiterst krappe prijszetting in de markt (105-diensten) en een onvoldoende financiering (100-diensten) in sommige standplaatsen van het geregeld ziekenvervoer maken dat een aantal standplaatsen blijvend geconfronteerd worden met financiële verliezen.

Daarom gaat Rode Kruis-Vlaanderen voor de centrale ziekenwagendienst terug naar zijn oorspronkelijke basisconcept : investeren in rampenparaatheid en rampenhulpverlening en - waar het financieel haalbaar blijft - daarnaast ook te voorzien in een kwalitatief hoogstaande dienstverlening in het geregeld ziekenvervoer, in hoofdzaak met vrijwilligers. De activiteiten van de centrale ziekenwagendienst blijven daarbij zoveel mogelijk behouden binnen de organisatie of worden eventueel doorgegeven aan een andere vervoerder.

In overleg zoeken naar oplossingen
Rode Kruis-Vlaanderen betreurt dat het zich verplicht ziet om â onder druk van bovenvermelde externe factoren â het arbeidscontract van de vaste medewerkers van de standplaatsen Brasschaat, Halle, Leuven en Lokeren op te zeggen.
Belangrijk is echter dat op dit ogenblik de besprekingen met de syndicale organisaties nog aan de gang zijn en dat er samen met de medewerkers â voor zover mogelijk â wordt gezocht naar een andere tewerkstelling binnen of buiten de organisatie. Voor Rode Kruis-Vlaanderen is het immers belangrijk dat de sociale impact van deze maatregel zo beperkt mogelijk zal blijven.

Mechelen, 30 juni 2010

(c) 2010 - Rode Kruis-Vlaanderen, Motstraat 40, 2800 Mechelen - tel. 015 44 33 22 - fax 015 44 33 11 - info@rodekruis.be - disclaimer - bankrek. 096-0000096-20