Gemeente Hoorn

Acties Bureau Stadstoezicht week 25

In week 25 heeft Bureau Stadstoezicht een gerichte controle actie uitgevoerd op autowrakken langs de openbare weg. Eigenaars van autos zonder APK of verzekering en die op de openbare weg staan krijgen een brief van de gemeente met het verzoek om de auto van de openbare weg te verwijderen. Als de eigenaar het wrak niet weghaalt, dan haalt de gemeente deze weg op kosten van de eigenaar. Kampvuur Bij een reguliere surveillance vonden de toezichthouders in een park een kampvuur dat nog niet uit was. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te doven. Het bleek dat er plastic tegels in het vuur waren gegooid. Dit heeft het gras en ook het milieu flink beschadigd. De reinigingsdienst heeft de troep opgeruimd. Het onderzoek naar de daders loopt nog.

Loslopende honden In week 25 deelden de toezichthouders 21 boetes uit voor het los laten lopen van honden buiten de losloopgebieden. Dit is een van de grotere ergernissen van Hoornse inwoners. De hondeneigenaren riskeren hiermee een boete van ongeveer 60 euro.

Inrijdverbod Twee inspecteurs van Stadstoezicht constateerden dat een bestuurder van een auto een inrijdverbod negeerde. Toen zij de bestuurder hierover aanspraken, maakte de bijrijder stampij. Hij schold de inspecteurs uit en bedreigde hen. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Er is aangifte gedaan voor belediging van een ambtenaar in functie.