Gemeente Purmerend

Nieuws B en W 2010-06-29

30 juni 2010

Onderzoeken art 213a Gemeentewet - De gemeente voert jaarlijks een onderzoek uit naar het functioneren van een gemeentelijke dienst of product in het kader van artikel 213a van de gemeentewet. Het college besluit om in 2010 de maatschappelijke dienstverlening in Purmerend aan een dergelijk onderzoek te onderwerpen, waarbij de aandacht gaat naar mate waarin de doelgroep van deze voorziening bereikt wordt, de duur van een dergelijk dienstverleningstraject en de resultaten Vanaf 2011 zullen 2 onderzoeken worden gestart en selecteert het college de onderwerpen: volkshuisvestingsfonds en stedelijk kompas. De gemeenteraad wordt in de eerstvolgende bestuursrapportage geïnformeerd over dit voorstel van onderwerpen voor een 213a onderzoek.

Financiële verantwoording 't Lammetje
Twee jaar geleden is de tijdelijk parkeergelegenheid 't Lammetje op de Schapenmarkt gecreëerd, als compensatie voor het autovrij worden van de Koemarkt. De garage is goed toegankelijk en voldoet aan de eisen van gebruikscomfort. Nu ligt de financiële verantwoording van deze voorziening voor. Het college neemt kennis van een positief resultaat van ruim 16 duizend euro en stelt de gemeenteraad in kennis van deze financiële verantwoording.

Jaarrekening en begrotingen recreatieschappen
De gemeente Purmerend neemt deel in de recreatieschappen Landschap Waterland en het Twiske. Doelstelling van de recreatieschappen is het bevorderen van een evenwichtige ontwikkeling van recreatie, het tot stand brengen van een evenwichtig natuurlijk milieu en onderhoud van het landschap. Het college neemt kennis van de jaarrrekeningen 2009 en begrotingen 2010, 2011 van het Twiske en Landschap Waterland. Het weerstandsvermogen van beide recreatieschappen wordt beoordeeld als hoog, wat voor het college reden vormt om de jaarlijkse bijdrage van de gemeente Purmerend ter discussie te stellen. Ook dringt het college bij Landschap Waterland aan op snelle financiële afwikkeling van de verkoop van Hemmeland. De Purmerendse gemeenteraad wordt per brief op de hoogte gesteld van de jaarrekeningen en begrotingen.