Gemeente Bernheze


Veteranen in het zonnetje gezet

Nationale Veteranendag in Bernheze

Dertig veteranen bezochten op 26 juni 2010 de bijeenkomst die de gemeente tijdens de Nationale Veteranendag organiseerde.

Onze gemeente telt 111 veteranen. De dag is zowel bedoeld voor veteranen uit Nederlands-Indië en Nederlands Nieuw-Guinea, als voor militairen die uitgezonden waren naar Bosnië, Irak en Afghanistan. De eerste groep was ruim in de meerderheid. In zijn toespraak riep burgemeester Heijmans dan ook op een andere, meer aansprekende term voor `veteraan' te zoeken, om ook de jongere generatie aan te trekken. Op het programma stond ook een toespraak van aalmoezenier M. van Rooij, een muzikale hulde door Fanfare de Notenkrakers en een vendelgroet door het Gilde Sint Antonius Abt. Er was uiteraard was ruim gelegenheid voor het bekijken van oude foto's en het ophalen van herinneringen.

De Nationale Veteranendag is bedoeld om op landelijk, maar ook op lokaal niveau eens extra stil te staan bij de inzet van onze veteranen. Een traditie die Bernheze graag in ere houdt. Uit de reacties bleek dat onze veteranen er net zo over denken.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35

Brabants groen je eigen energiecoach