Gemeente Bernheze


Gratis advies voor lage energierekening

Brabants Groen

In de komende maanden valt bij enkele duizenden koopwoningen een brief van de gemeente op de mat met het aanbod voor een gratis maatwerkadvies over energiebesparing.

Het unieke aan deze actie is dat deze huishoudens vervolgens huis aan huis worden benaderd om mee te doen. In het najaar kunnen alle inwoners zich laten informeren over concrete mogelijkheden om energie te besparen op speciale bijeenkomsten. Doel van de actie `Je eigen energiecoach. Energiebespaartips voor thuis.' is het verminderen van het energieverbruik. Het project is onderdeel van de campagne Brabants Groen en wordt gezamenlijk uitgevoerd door de gemeenten Bernheze, Boxmeer, Uden en Veghel.

De gemeente voert actief beleid om klimaatverandering tegen te gaan door onder meer het stimuleren van energiebesparing. Via voorlichting en het aanbieden van energiebesparende oplossingen laten we zien dat het treffen van energiebesparende maatregelen in woningen helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Het zorgt wel voor een lagere energierekening, een comfortabelere woning en een beter klimaat.

Gratis energieadvies
Bij de geselecteerde woningeigenaren die mee willen doen, komt een gecertificeerde adviseur thuis langs. Deze adviseur berekent het energielabel van de woning en geeft maatwerkadvies. Daarna krijgen deelnemers een maatwerkrapport thuis gestuurd met een duidelijk overzicht van de huidige energieprestatie van hun woning en van de terugverdientijden van mogelijke energiebesparende maatregelen. Dankzij de landelijke subsidie is het advies gratis. Voor meer informatie over de actie 'Je eigen energiecoach' kunt u bellen met de vragenlijn van SalecoGroep via telefoonnummer (035) 62 10 077 of met de gemeente Bernheze (0412) 45 88 88.

Bijeenkomsten over energie
Dit najaar zijn alle inwoners welkom op de speciale bijeenkomsten over energie die de gemeente organiseert. Hier kan iedereen zich laten informeren over energiebesparing in de woning en kennismaken met installateurs en aannemers die besparingsmaatregelen kunnen uitvoeren. Datum en locatie worden later bekendgemaakt in De Bernhezer, op de website en op www.brabantsgroen.nl.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35

Brabants groen je eigen energiecoach