Philips


Philips roept burgemeesters op concrete stappen te zetten voor het verbeteren van de stedelijke gezondheid en welzijn en het leefbaarder maken van steden

30 juni, 2010

o Pleidooi voor het model van Privaatpublieke Partnerschappen voor het bevorderen van zinvolle innovaties die de gezondheid en het welzijn van de gemeenschap verbeteren.

o `Politieke wil' vereist als absolute voorwaarde om voort te kunnen gaan met het bouwen van duurzame gemeenschappen en leefbare steden.

Singapore - Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) deed vandaag een oproep aan de burgerlijke leiders die deelnemen aan het World Mayors Forum 2010 op de World Cities Summit 2010 om stedelijke gezondheid en welzijn te verheffen tot een strategische kerndoelstelling. Dit vestigt de aandacht op de rol die burgemeesters spelen bij het aan hun inwoners aanbieden van veilige, leefbare stadsomgevingen waarin het aangenaam wonen, werken en zakendoen is.

Sprekend tot een groep burgemeesters en stadsontwikkelaars uit meer dan 60 landen tijdens de WCS 2010-ontbijtsessie `Steden als motoren voor groei in een wereld na de crisis', zei Olivier Piccolin, Senior Vicepresident en General Manager van Philips Lighting Asia: "In het huidige, uiterst concurrerende wereldklimaat staat de stedelijke bevolking op de wereld op het punt door te groeien naar ongeveer 4 miljard mensen in 2020, en dat legt meer druk op steden die nu al worstelen met hun huidige bevolkingsaantallen. In deze snel groeiende stedelijke omgeving ligt bij de stadsontwikkelaars de last om te verzekeren dat de economische vooruitgang wordt ondersteund door een ontwikkeling van de infrastructuur die de veiligheid en het welzijn van de burgers verzekert."

In zijn oproep aan burgemeesters om de gezondheid en het welzijn van de burgers in hun steden te verbeteren, zei de heer Piccolin: "De Philips-benadering van leefbare steden ligt in het creëren van zinvolle oplossingen, met een duidelijke blik op de behoeften en prioriteiten van mensen vandaag de dag. Wij geloven dat leefbare steden en duurzame gemeenschappen ontwikkeld kunnen worden via partnerschappen van de private en publieke sector die bijdragen aan het ontwikkelen van de juiste technologie, businessmodellen, allianties en samenwerking. Philips zal voortgaan met het betrekken van overheidsorganen en stadsontwikkelaars bij het versneld invoeren van de nieuwste technologieën voor het renoveren van de stedelijke infrastructuur en het bouwen van duurzame stadscentra die burgers toegang bieden tot een hoge levenskwaliteit."

"Verlichting is een wezenlijk onderdeel van de stedelijke vormgeving. Met behulp van haar stedelijke verlichting verbetert Philips de leefbaarheid van steden door bij burgers de gevoelens van comfort, zekerheid, veiligheid in en trots op hun stad te vergroten. Door eenvoudig over te schakelen op de door Philips ontwikkelde LED-verlichtingsoplossingen kunnen gemeenten hun doelstellingen realiseren ten aanzien van het verlagen van hun energieverbruik en CO2-uitstoot, en tot wel 40% van de energie besparen die wordt verbruikt door oudere verlichtingstechnologieën. Ook de significant langere levensduur van LED-armaturen en lampen kan de bedrijfskosten aanzienlijk verlagen, en daar profiteren zowel de gemeenten als de belastingbetalers van", voegde de heer Piccolin eraan toe.

Onderzoek toont aan dat openbare en commerciële gebouwen wereldwijd verantwoordelijk zijn voor 60% van het elektriciteitsverbruik voor verlichting. Via renovatieprogramma's voor de stedelijke infrastructuur zou een overschakeling op nieuwe, energiezuinige verlichtingstechnologieën kunnen helpen een geschatte energiebesparing tot 40% te realiseren.

Via haar stedelijke verlichting verbetert Philips de leefbaarheid van steden door bij de burgers de gevoelens van comfort, zekerheid en veiligheid te verhogen met verlichting die goed is voor de planeet, terwijl tegelijk de steden geholpen worden bij het versterken van hun identiteit, imago en aantrekkelijkheid. Of het nu gaat om het verlichten van de Acropolis tot de Sphinx van Gizeh, van Parijs tot Rome, Philips creëert onderscheidende verlichting die openbare ruimten definieert en differentieert om zo de steden menselijker te maken.

Philips heeft ook een bewezen staat van dienst in het aansturen van privaatpublieke partnerschappen en is actief in het betrekken van burgemeesters en stadsontwikkelaars bij forums zoals het UN Leadership Forum on Climate Change. Philips is ook betrokken bij meerdere wereldwijde partnerschappen die streven naar verbetering van de gezondheid en het welzijn van gemeenschappen. In de Filippijnen werkt Philips bijvoorbeeld samen met het Philippine Heart Centre voor het leveren van essentiële gezondheidszorg aan hartpatiënten in afgelegen provincies. En in Egypte is Philips betrokken bij het National Training Institute om hulpverleners in de gezondheidszorg op te leiden voor geavanceerde medische behandelingen.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Liesbeth De Smedt Royal Philips Electronics Tel: +(0)40 27 86 157


---

Over WCS 2010

De WCS 2010 is een driedaags internationaal evenement in Singapore dat zich concentreert op het thema `Leefbare en duurzame steden voor de toekomst´. Op deze topconferentie bespreken toonaangevende internationale beleidsmakers en deskundigen uit de industrie oplossingen voor het omgaan met de toenemende uitdagingen van de verstedelijking waarvoor grote steden zich vandaag de dag gesteld zien. De WCS 2010 dient ook als een `one-stop' internationaal netwerkplatform dat delegaties samenbrengt uiteenlopend van senior leiders en beleidsmakers tot praktijkmensen uit overheid en stadsontwikkeling.


---

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.