FNV Sport

Tweede Jong@FNVmeeting wederom groot succes...

17 juni was het weer zo ver, de tweede editie van de Jong@FNVmeeting vond plaats op het strand van Scheveningen. Onder het genot van een bbq en een drankje kwamen zo'n 80 jonge leden en jonge medewerkers van de FNV bij elkaar om om een drietal workshops te volgen en te praten over de positie van jongeren. Dit allemaal onder leiding van de dagvoorzitter Pieter Hilhorst
(o.a. columnist Volkskrant & presentator de Ombudsman).

De jongeren hadden de keuze uit de workshops: Verdeel de Centen - over de belangrijkste arbeidsvoorwaarden van jongeren; Den Haag Vandaag - over de vraag `Hoe zorgen we dat het nieuwe kabinet jongeren crisisproof maakt?' en de workshop Creatief Schoppen - over actievoeren op een vernieuwende wijze. De workshops werden begeleid door een drietal specialisten van de FNV Vakcentrale.

Na de workshops kreeg iedereen de mogelijkheid om de resultaten te presenteren aan de groep. Zo werd er een top 5 van de belangrijkste (wijzigingen in) arbeidsvoorwaarden voor jongeren voorgedragen, met als stip op nummer 1 afschaffing van de jeugdloonschalen.

De jongeren die deelnamen aan de workshop `Den Haag Vandaag' waren het er stellig over eens dat de Wet investeren in jongeren (WIJ) niet deugt en van tafel moet. De creatieve schoppers presenteerden tal van vernieuwende ludieke actiemogelijkheden om zowel jongeren als politiek beter te kunnen bereiken en zoveel mogelijk plannen van FNV Jong worden doorgevoerd. De acties houden wij natuurlijk nog even geheim, anders is het verrassingseffect er vanaf!

Kortom, de avond was een groot succes en werd afgesloten met borrel met DJ waar de jongeren volop konden netwerken en plannen konden maken voor de toekomst. Binnenkort zullen de uitwerkingen van de bijeenkomsten in een digitaal tijdschrift verspreid worden. Ook zijn we al druk bezig met het plannen van de volgende bijeenkomst ...wordt vervolgd dus...ze zijn voorlopig niet van ons af!

Ps: de filmpjes zullen binnenkort verschijnen op ons FNV Jongkanaal op youtube en op hyves. Dus houd deze in de gaten!