Politie Hollands Midden

Eis van 5 en 4 jaar gevangenisstraf voor gewapende overval

Leiden, 30-06-2010 o De officier van justitie in Den Haag heeft vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen een 21-jarige en een 19-jarige man uit Leiden en vier jaar gevangenisstraf waarvan één jaar voorwaardelijk tegen een 21-jarige Leidenaar. Deze mannen worden ervan verdacht dat zij op 28 december vorig jaar een vestiging van Intratuin in Voorschoten hebben overvallen.

Voordat de winkel openging drongen de mannen de zaak binnen en bedreigden de aanwezige medewerkers met (vuur)wapens. Bij de personeelsingang werden de medewerkers opgewacht en allemaal onder bedreiging van een vuurwapen naar de kantine gebracht. Hun handen werden vastgebonden en ze moesten op de grond gaan liggen.

Een medewerker kreeg een pistool tegen zijn hoofd gedrukt en moest de kluis openmaken. De verdachten vertrokken met een bedrag van ongeveer 37.000 euro.

Een medewerker zag kans zich los te maken en belde de politie. Een omstander wist de politie te melden dat twee mannen zich in een achter het tuincentrum gelegen water schuilhielden, ook de tassen met daarin het geldbedrag en een wapen werden daar aangetroffen. Deze twee verdachten konden direct worden aangehouden. De derde verdachte kon een paar maanden later worden aangehouden. Twee van de drie mannen ontkennen betrokkenheid.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.