Gemeente Eemnes

Datum: 15 jun 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 juni 2010.

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
mevrouw J. Schouten - de Boer, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 23
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp:Regeling Werving en selectie. De Regeling Werving en selectie voor de BEL gemeenten geeft de procedure aan voor werving en selectie van personeel. De regeling is een aanvulling op de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling en Uitvoeringsovereenkomst Besluit: Het college besluit node akkoord te gaan, maar is op zich voorstander van eerst interne en daarna externe werving en zou liever gezien hebben dat hierover tevoren overleg was gepleegd.

Onderwerp: Aanbestedingsdocumenten europese aanbesteding herwaardering ikv Wet waardering onroerende zaken
De firma CBP heeft voor de BEL-gemeenten de aanbestedingsdocumenten Europese Openbare procedure WOZ-(her)waardering opgesteld. Voordat de aanbesteding in de markt wordt gezet worden de documenten ter goedkeuring neergelegd bij het college.
Besluit: Het college besluit akkoord te gaan met de inhoud van de aangeboden aanbestedings-documenten, inclusief het programma van eisen en de gunningscriteria en beoordeling.

Onderwerp: Memo Informatieplan BEL Combinatie
Besluit: Voor kennisgeving aangenomen en college ziet raadsvoostel incl. dekking voor september tegemoet

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst met de BEL Combinatie voor 2010 Conform art. 6 van de Gemeenschappelijke Regeling Werkorganisatie gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren dient de gemeente ieder jaar met de BEL Combinatie een dienstverleningsovereenkomst (DVO) af te spreken. Nu ligt de DVO voor het jaar 2010 ter bespreking en vaststelling voor. Besluit: Het college besluit de Dienstverleningsovereenkomst met de BEL Combinatie voor 2010 aan te gaan en ziet de eerst rapportage over de urenbesteding in het eerste kwartaal z.s.m. tegemoet

Portefeuille: Wethouder E.M. van IJken

Onderwerp: Last onder dwangsom en gedoogbesluit Theetuin Eemnes (Meentweg 131) Bij de Theetuin Eemnes ontbreken de vereiste vergunningen voor een aantal activiteiten.
Voorgesteld wordt voor een aantal zaken een last onder dwangsom op te leggen om de strijdige situatie te beëindigen, en een gedeelte te gedogen in verband met het nieuwe bestemmingsplan Landelijk Gebied Besluit: Het college besluit: - een last onder dwangsom ter hoogte van EUR30.000,- ineens op te leggen aan de Theetuin Eemnes met een begunstigingstermijn van zes weken, met als lastgeving:
1. De elf losse bouwwerken te verwijderen

2. Het gebruiken van de locatie voor exposities, activiteiten en workshops te staken.

3. De verkoopruimte te beperken tot 50 m2.
4. De opgeslagen materialen te verwijderen.
5. Een bouwvergunning aan te vragen, waardoor de dakbedekking van het hele kassencomplex in overeenstemming wordt gebracht met de eisen van het Bouwbesluit, dan wel het gebruik van het kassencomplex geheel te staken.

6. Een Drank- en Horecavergunning aan te vragen, dan wel het uitoefenen van het horecabedrijf te staken.


- het gebruik van het perceel te gedogen als bestemming `Horeca' de mogelijkheid van een trouwlocatie totdat het bestemmingsplan Landelijk Gebied vastgesteld is door de gemeenteraad..

Onderwerp: Aanwijzingsbesluit verzamelplaats voor destructiemateriaal.In de Raadsvergadering van 31 mei 2010 heeft de Raad de destructieverordening Eemnes vastgesteld. In deze verordening staat vermeld dat het college een verzamelplaats toewijst. Het voorstel is om de gemeentewerf gelegen aan de Zuidersingel 2 te Eemnes toe te wijzen als verzamellocatie.
Besluit: Het college besluit tot het aanwijzen van een verzamelplaats voor destructiemateriaal of dode gezelschapsdieren, zijnde de gemeentewerf, Zuidersingel 2 te Eemnes en tot ondertekening van het besluit

Onderwerp: Voortgangsbericht samenwerkingsverband regio Amersfoort. Besluit: Voor kennisgeving aangenomen.

Onderwerp: Op het terrein van jachthaven 't Raboes is zonder vergunning een 13.30 meter hoge steiger gebouwd zonder vergunning gebouwd c.q. in stand gelaten.
Besluit: Het college besluit een last onder dwangsom op te leggen ter hoogte van EUR 5.000,- wegens het zonder vergunning bouwen c.q. in stand laten van de steiger.