Gemeente Eemnes

Datum: 22 jun 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 juni 2010.

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
mevrouw J. Schouten - de Boer, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 24
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp:Beschikbaarstellen krediet PC's raadsleden In de begroting 2010 is een investeringskrediet PC's raadsleden ad EUR 10.000 opgenomen voor de periode 2010-2013. Het college is bevoegd om dit krediet formeel beschikbaar te stellen
Besluit: Het college besluit het investerings-krediet PC's raadsleden 2010-2013 ad EUR 10.000 beschikbaar te stellen.

Onderwerp:Tijdelijke aanpassing `Regeling Bezwaarschriften en rechtspositionele aangelegenheden 2008' in verband met belasting bezwarencommissie bij overgang naar de VRU.
In het sociaal statuut, dat is opgesteld in verband met de overgang naar de VRU, staat dat het wenselijk is dat eventuele bezwaren van medewerkers tegen ontslag bij hun huidige werkgever en gelijktijdige aanstelling bij de VRU, in dezelfde commissie worden behandeld. Om dit toe te passen, is een tijdelijke aanpassing van de `Regeling bezwaarschriften en rechtspositionele aangelegenheden 2008' noodzakelijk.
Besluit: Het college besluit de huidige `Regeling bezwaarschriften rechtpositionele aangelegenheden 2008' tijdelijk aanpassen, zodat een eventueel bezwaar van een medewerker tegen zijn of haar ontslag, ter advisering in handen zal worden gesteld van de bezwarencommissie van de VRU en niet van de bezwarencommissie van de eigen gemeente. De bezwaren-commissie van de VRU zal het college dan adviseren over de te nemen beslissing op bezwaar. Deze tijdelijke aanpassing vervalt per 1 januari 2011, omdat de overgang naar de VRU dan gerealiseerd zou moeten zijn.

Onderwerp: Voorstel tot wijziging van de APV
Wijziging is nodig om overlast, die te maken heeft met het kamperen buiten kampeerterreinen, te voorkomen.
Besluit: Het college besluit de raad nog in juni ( vanwege de naderende zomer) voor te stellen de Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Eemnes 2007 ( 2^e wijziging) vast te stellen. En het raadsbesluit bekend te maken door publicatie in het huis aan huis blad.

Portefeuille: Wethouder E.M. van IJken

Onderwerp: Dorpshart.Leyten heeft aangegeven op 1 september a.s. te willen starten met voorbereidende (bouw) werkzaamheden zodat nog dit jaar met de bouw van het Dorpshart kan worden begonnen. Besluit: Het college besluit kennis te nemen van het voornemen te beginnen met de voorbereidingen voor de start bouw van het Dorpshart.

Onderwerp: Brief van SIR 55<. sir="" vraagt="" de="" raad="" om="" het="" gemeentelijk="" voorkeursrecht="" op="" gronden="" en="" nabij="" molenweg="" te="" verlengen="" besluit:="" college="" besluit="" brief="" van="" agenda="" plaatsen="" stukken="" behandelen="" bij="" voorstel="" voor="" wvg="" eemhof.="">
Portefeuille: Wethouder drs A.C. Wondergem

Onderwerp: Subsidie Winterconcerten 2011.Voor 3 Winterconcerten in Café Theater Staal wordt een garantiesubsidie gevraagd van EUR 1.000. Besluit: Het college besluit een incidentele subsidie te verlenen van maximaal EUR 1.000. Dekking kan worden gevonden in het budget incidentele subsidies 65400011-642501 ten laste van het begrotingsjaar 2011.

Onderwerp: Brief beweging 3.0 inzake voortzetting subsidierelatie. Besluit: Voor kennisgeving aangenomen.

Onderwerp: Memo uitstel fusiedatum primair onderwijs Besluit: Voor kennisgeving aangenomen.