Gemeente 's-Hertogenbosch

30-06-2010
Twee nieuwe sportpunten: Maaspoort en Rosmalen

Het college heeft twee gebieden aangewezen als toekomstig sportpunt. Het zijn de sportgebieden Maaspoort en Rosmalen (Hazelaar, De Groote Wielen, Maliskamp). Op dit moment worden er al drie sportpunten in de gemeente ontwikkeld: Hambaken, Schutskamp en Engelen. Met de toekomstige sportpunten in Maaspoort en Rosmalen zijn de sportpunten goed over de gemeente verspreid. In de toekomst zal het college nog één sportpunt in 's-Hertogenbosch aanwijzen.

In een sportpunt worden voorzieningen samengebracht. Sportverenigingen, commerciële aanbieders en andere organisaties werken er samen waardoor er op een groot deel van de dag verschillende sporten beoefend kunnen worden. Ook andere partijen moeten hun weg naar de sportaccommodaties vinden. Denk hierbij aan het onderwijs, buitenschoolse opvang en kinderdagverblijven. Door een bundeling van voorzieningen en activiteiten vervult een sportpunt een belangrijke maatschappelijke rol.

Sportpunt Rosmalen en Maaspoort
Het overkoepelende netwerk Sportalliantie Rosmalen is enthousiast over de aanwijzing als sportpunt. Zij wil plannen uitwerken om kunstgrasveldjes bij Rosmalense basisscholen en/of in de woonwijken te realiseren. Daarnaast is het plan om in Maliskamp een outdoor gymveld te ontwikkelen. In De Groote Wielen wil zij de watersport verder ondersteunen. In Maaspoort zijn er goede mogelijkheden om topsport (o.a. Flik-Flak, Eiffeltowers), onderwijs (Koning Willem I College) en breedtesport (o.a. turnen, voetbal, tennis) met elkaar te verbinden.