FloraHolland


FloraHolland Productcommissie zomerbloemen

FLORAHOLLAND (30 juni 2010) - Op 17 juni 2010 heeft D. Jansen heeft een toelichting gegeven over de uitrol beeldveilen bij zomerbloemen op vestiging Aalsmeer. Vanuit de klankbordgroep is geadviseerd om te starten met enkele producten zoals Celosia, Aster en Bouvardia. De aanvoerders zullen vroegtijdig geïnformeerd worden als er veranderingen plaatsvinden.
D. Jansen heeft ook de centralisatie van inkoop vestiging Aalsmeer toegelicht. Eind 2010 zullen tribune A en B ingevoegd worden in tribune E en F. De kopers worden vroegtijdig betrokken bij dit proces zodat ze niet voor verrassingen komen te staan.

E. Kouwenhoven heeft een toelichting gegeven over partijaanduiding. Om zoveel mogelijk fouten in de logistieke verwerking te voorkomen moeten op de buitenste fusten bij stapelwagens met 2 of meer partijen genummerd worden. De communicatie wordt binnenkort opgestart. Waar mogelijk wordt dit onderwerp ook besproken in LTO groeiservice bijeenkomsten.

E. Smit was in de vergadering aanwezig om de stand van zaken Betrouwbaarheidsindex toe te lichten. Het voorstel is om de huidige systematiek van FloraHolland (oud) ook in te voeren op vestiging Aalsmeer. De BI wordt berekend over 100 partijen over maximaal 53 weken. Ook de bonusnorm zal aangepast worden, deze wordt berekend over een periode van 4 weken.

De afgelopen maanden hebben er veel verschillende beurzen en acties plaatsgevonden waar zomerbloemen gebruikt zijn. Dit is positief voor de promotie. Deelname aan dergelijke shows is alleen mogelijk als veel kwekers bereid zijn om bloemen te leveren.

Tot slot is er afscheid genomen van A. v.d. Hout en B. van Mil. Zij worden bedankt voor hun inzet.

De volgende vergadering zal najaar 2010 plaatsvinden.