Persbericht

Leerlingen Technasium leren 3D ontwerpen met Solid Edge van Siemens PLM Software

's-Hertogenbosch, 30 juni 2010 - Siemens PLM Software, Siemens Solution Partner CAAP en stichting Technasium hebben de licentieovereenkomst 'Technasium Solid Edge' ondertekend. Met deze ondertekening zet Siemens PLM Software een belangrijke stap voorwaarts in haar betrokkenheid in het onderwijs.

Het Technasium is een nieuwe onderwijsstroom in Nederland voor vwo en havo, dat gericht is op vernieuwing van het bèta- en technisch onderwijs. Centraal in deze onderwijsvorm staan dan ook de bèta -vakken; het examenvak 'Onderzoeken en Ontwerpen' is de kern van dit schooltype.

Met de licentieovereenkomst wordt Siemens PLM Software 'preferred supplier' van het Technasium, wat betekent dat Solid Edge van Siemens PLM Software op alle Technasia gebruikt zal worden als 3D ontwerpsoftware. Leerlingen leren in hun jaren op het Technasium werken met Solid Edge en uiteindelijk maken zij hiermee hun 'Meesterproef' tijdens het eindexamenjaar. Deze Meesterproef is een daadwerkelijk productontwerp voor een opdrachtgever.

Edwin Severijn, Vice President & Managing Director Benelux & MEA van Siemens PLM Software: "Deze overeenkomst is heel erg belangrijk voor ons. Nu scholieren op hun middelbare school al leren werken met onze software, is de kans groot dat ze dat in hun professionele carrière ook gaan doen. Bovendien zijn er straks veel jonge mensen die om weten te gaan met ontwerpsoftware, iets waar het bedrijfsleven ook flink van zal gaan profiteren."

Siemens Solution Partner CAAP zal Solid Edge niet alleen leveren aan de betrokken scholen, maar ook ondersteuning bieden.

Meer informatie over het Technasium is te vinden op www.technasium.nl. Daar is ook de Meesterproef van een aantal leerlingen op de middelbare school de Waerdenborch te vinden: http://www.technasium.nl/LeerlingenEnHunOuders/LeerlingenAanHetWoord/Klas6-Meesterproef.aspx