Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Saskia Dekkers aan de slag bij Nieuwsuur

HILVERSUM, 30 juni 2010 - NOS-correspondent Saskia Dekkers (49) gaat per 1 augustus aan de slag als Europacorrespondent voor het programma Nieuwsuur, het dagelijkse actualiteitenprogramma van de NOS en de NPS dat vanaf 6 september te zien is op Nederland 2. Dekkers werkte jarenlang vanuit Parijs, als correspondent voor het NOS Journaal, Nova en andere media. Voor Nieuwsuur gaat zij reportages maken vanuit heel Europa, met als standplaats Brussel. Saskia Dekkers blijft voor het nieuwe programma ook verslag doen van gebeurtenissen in Frankrijk en andere Franstalige landen.

Saskia Dekkers kijkt enorm uit naar haar nieuwe werk: "Ik denk dat het de leukste baan is van Hilversum. Hoewel Brussel m'n standplaats wordt, strekt m'n werkgebied zich namelijk uit over heel Europa. Het is een hele nieuwe functie, waarin ik de kans krijg op eigen manier invulling te geven aan de Europaberichtgeving. Mooie, lange reportages over actualiteiten die zich in Europa afspelen, maar ook laten zien hoe andere Europese landen omgaan met onderwerpen die in Nederland spelen. Daarbij is het natuurlijk spannend om aan de wieg te staan van een nieuw project als Nieuwsuur."

Nieuwsuur-hoofdredacteur Carel Kuyl is blij met de nieuwste aanwinst: "Europa wordt een belangrijke speerpunt van Nieuwsuur en Saskia is bij uitstek geschikt om de vaak ingewikkelde problematiek in mooie reportages te vertalen."

Over de invulling van de vacature van Frankrijkcorrespondent na het vertrek van Saskia Dekkers neemt de NOS nog een besluit.