Ingezonden persbericht

Duurzaam alternatief voor de aanschaf van nieuw meubilair

Nieuw leven voor opbergmeubilair op hoofdkantoor EDF Energy in UK

· Gas- en elektriciteitsgigant EDF Energy kiest voor revitalisatie van kasten

· Ahrend Next Life: hergebruik en recycling van meubilair voor een langere levensduur

· Revitalisatie door schoonmaak, reparatie, opnieuw lakken en vervanging van versleten onderdelen

Londen, 30 juni 2010 - De vooraanstaande Europese gas-en elektriciteitsleverancier EDF Energy heeft voor het meubilair op het nieuwe hoofdkantoor in de buurt van Buckingham Palace in Londen gekozen voor Ahrend Next Life. Met Next Life verlengt Ahrend de levensduur van kasten, stoelen, bureaus en tafels via een proces van, zoals Ahrend het noemt, 'revitalisatie'. Dit omvat onder andere het schoonmaken en repareren van bestaand meubilair en het zo nodig vervangen van versleten onderdelen.

Ahrend laat herbruikbare onderdelen of producten er weer als nieuw uitzien door de oude lak met een speciaal proces te verwijderen en een nieuwe laklaag aan te brengen. Deze procedure kan worden gebruikt om oud meubilair te moderniseren, waardoor de klant een interieur met een lichte, gloednieuwe 'look' krijgt tegen lagere kosten en een aanmerkelijk geringere milieubelasting.

Tijdens de recente verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor in Londen nam EDF Energy de bestaande bureaus, tafels, stoelen en kasten mee. De bureaus, tafels en stoelen vormden geen probleem, maar de kleurstelling van de kasten - blauw met zwarte deuren - sloot minder mooi aan op het overwegend roomkleurige interieur van het nieuwe gebouw.

Als onderneming die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, wilde EDF de kasten echter liever niet afdanken. De 74 jaloeziedeurkasten werden daarom naar Ahrend teruggebracht, waar ze van hun oude laklaag werden ontdaan, roomwit gelakt en vervolgens waar nodig gerepareerd en gerevitaliseerd. De gerenoveerde kasten passen perfect in hun nieuwe omgeving.

Ahrend Next Life is van meet af aan een doorslaggevend succes. Dit is deels vanwege de kostenbesparingen die hiermee gerealiseerd kunnen worden, maar ook vanwege het feit dat steeds meer bedrijven zich bewust worden van de voordelen van duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen. De CO2 -uitstoot van een Next Life-behandeling voor een kast is meer dan 63% lager dan wat er vrijkomt bij de productie van een nieuwe kast. Als een metalen onderdeel de gewenste vorm en afmetingen heeft (en in dit scenario gezandstraald is), wordt het afgelakt met een speciale oplosmiddelvrije poederlak. Ahrend heeft geïnvesteerd in een uniek laksysteem voor de fabrieken dat vrij is van schadelijke chemicaliën (zonder vluchtige organische stoffen) die ademhalingsproblemen en luchtvervuiling kunnen veroorzaken. Deze procedure biedt twee voordelen: Next Life-meubilair verlaagt de kosten en de milieubelasting en Ahrend maakt het klanten gemakkelijker om aan hun duurzaamheidsdoelen te voldoen.

Verjonging en recycling

Producten van Ahrend hebben een erg lange levensduur: stoelen gaan ten minste zeven jaar mee en bureaus, tafels en kasten minstens twaalf tot vijftien jaar. Met Next Life kan de gebruiksduur van deze producten nog verder worden verlengd. En als een stoel, bureau, tafel of kast helemaal niet meer te repareren is, kunnen de onderdelen nog altijd gerecycled worden. Ahrend introduceerde deze aanpak al in 1994 in de vorm van de 'Ecodesign'-filosofie. Deze filosofie richt zich op een lager verbruik van materialen, minder onderdelen en het gebruik van minder soorten materiaal en is in lijn met de principes van 'Design for Assembly' en 'Design for Disassembly' waardoor het mogelijk wordt alle materialen op een hoogwaardige wijze te hergebruiken.

Klanten van Ahrend kunnen er ook voor kiezen hun bureau- en vergaderstoelen te laten 'opfrissen'. Dit bestaat uit het op locatie bij de klant verwijderen van al het stof en alle vlekken, geuren en allergene stoffen van en uit de stoel. Ook bacteriën en stofmijt worden bestreden. Deze behandeling zorgt ervoor dat de werknemers van de klant in een frisse, gezonde en aantrekkelijke omgeving kunnen werken.

Next Life is een integraal onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van Ahrend. Ahrend streeft ernaar de beste en meest duurzame kantoorinrichter van Europa te zijn.

Over EDF Energy

EDF Energy is een van de meest prominente energiebedrijven van het Verenigd Koninkrijk. De onderneming produceert ongeveer een vijfde deel van de elektriciteit van het land met diverse soorten energiecentrales, waaronder kerncentrales, warmtekrachtkoppeling en windmolenparken.

EDF Energy levert energie aan een kwart van de britse bevolking via haar elektriciteitsdistributienetwerken en levert gas en elektriciteit aan meer dan 5,5 miljoen zakelijke en particuliere klanten.

Onder de noemer 'Onze Duurzaamheidsverplichtingen' heeft EDF Energy een omvangrijk milieu- en sociaal programma gelanceerd. EDF is de officiële energie- en duurzaamheidspartner van de Olympische Spelen en Paralympische Spelen, die in 2012 in Londen zullen worden gehouden.

EDF Energy is onderdeel van EDF Group, één van de grootste energiebedrijven van Europa. Na de samenvoeging met British Energy in 2009 biedt de onderneming werk aan bijna 20.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk.

Over Ahrend

Ahrend werkt met klanten, architecten en andere partijen samen om omgevingen te creëren waarin mensen gestimuleerd worden optimaal te presteren. Door opvallend mooie, functionele en prettige werk-, studeer- en woonomgevingen te creëren helpt Ahrend mensen professioneel, productief en prettig te werken en te studeren. Ahrend wil in de breedste zin van het woord duurzaam zijn en overweegt bij alles wat het bedrijf beslist of doet welke uitwerking dat heeft op People, Planet en Profit. De door Ahrend ontwikkelde en geproduceerde collectie herkenbaar en tijdloos meubilair in de beste Dutch Design-traditie omvat onder andere stoelen als de Ahrend 350 en 250 en de legendarische Revolt en tafels zoals Mehes en de Ahrend 500 die overal ter wereld worden gebruikt, naast andere bekroonde stoelen, tafels en opbergsystemen. Meer informatie over Ahrend kunt u vinden op onze website: www.ahrend.com.

Noot voor de redactie (