Gemeente Bronckhorst
---

Omvorming heestervakken naar gazon in Zelhem en Steenderen

Informatieavonden op 30 juni en 1 juli

In haar groenstructuurplan uit 2008 brengt de gemeente Bronckhorst het openbaar groen in de gemeente in beeld naar wijze van inrichting en beheer en geeft een visie voor het beheer in de nabije toekomst. Het is de basis voor nieuwe ontwerpen en reconstructies van het groen. Belangrijker nog is dat het plan de basis vormt voor het onderhoud van het openbaar groen in de kernen in de gehele gemeente. De uitvoering van het groenstructuurplan is gekoppeld aan thema's. Het thema 'Inrichten kwaliteitszones' is gericht op het aanpassen van de inrichting van het groen aan de drie kwaliteitszones die in het groenstructuurplan zijn benoemd.

Om voor 2010 een sluitende begroting te kunnen realiseren is besloten om het onderdeel: 'Omvormen van grote heestervakken naar gazon' van het thema 'Inrichten kwaliteitszones' versneld uit te voeren. Hiermee realiseert de gemeente een structurele besparing van E140.000 op de onderhoudskosten van het openbaar groen, terwijl dit een omvorming is die niet ten koste gaat van de kwaliteit van het groen. Deze blijft gelijk.

Het plan omvat het omvormen van ongeveer 10 ha. heestervakken in vrijwel alle kernen van de gemeente. We voeren het plan gefaseerd in vier jaar uit. De eerste fase omvat het omvormen van heestervakken in de kernen Zelhem en Steenderen. De uitvoering van deze eerste fase willen we na de zomervakantie starten.

Informatieavonden
Om inwoners de gelegenheid te geven de tekeningen in te zien, vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen, organiseert de gemeente in de betrokken kernen een informatieavond: . op 30 juni 2010 om 19.30 uur in het Witte Paard, Ruurloseweg 1 in Zelhem . op 1 juli 2010 om 19.30 uur in Het Anker, J.F. Oltmansstraat 7 in Steenderen Tijdens deze avonden zijn medewerkers van de afdeling Beheer, cluster Groen, aanwezig die aan de hand van tekeningen vragen kunnen beantwoorden.

Reageren
De gemeente verleent van 9 juni t/m 7 juli 2010 inspraak op de eerste fase van het omvormingsplan. Mensen kunnen dan hun reactie indienen. De tekeningen zijn ook in te zien in het gemeentehuis en op www.bronckhorst.nl.

Hengelo (Gld), 4 juni 2010



Gemeente Bronckhorst