Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS Nationale Herdenking Tripoli

HILVERSUM, 22 juni 2010 ­ Zeven weken na de vliegramp in Tripoli verzorgt de NOS op woensdag 30 juni tussen 13.50 en 15.30 uur een rechtstreeks verslag van de nationale herdenking ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Op 12 mei kwamen 103 mensen om het leven, onder wie 70 Nederlanders.

De weken tussen de vliegramp en de aankomende herdenking waren nodig om alle slachtoffers te identificeren en over te brengen naar Nederland. Dinsdag 15 juni zijn de laatste lichamen in Nederland aangekomen.

De herdenking vindt plaats in de dr. Anton Philipszaal in Den Haag en is uitsluitend toegankelijk voor genodigden, nabestaanden van de slachtoffers en betrokkenen bij de vliegramp. De plechtigheid wordt onder meer bijgewoond door koningin Beatrix, minister Hirsch Ballin, minister Verhagen en minister-president Balkenende. Laatstgenoemde zal tijdens de plechtigheid een toespraak houden.

De NOS zendt de nationale herdenking op 30 juni rechtstreeks uit op Nederland 1 (13.50-15.30 uur) en is te zien via Journaal24. De presentatie is in handen van Rik van de Westelaken. 's Avonds laat de NOS een samenvatting van de herdenking zien op Nederland 2 tussen 19.25 en 19.50 uur.



Nederlandse Omroep Stichting (NOS)