TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-06-2010

Televisie

TROS TV SHOW SPECIAL: KONING WILLEM I PRIJS

Uitzending woensdag 30 juni
Nederland 1 - 21.20 uur

PRINS WILLEM ALEXANDER RIJKT ONDERNEMINGSPRIJZEN UIT

Op woensdag 30 juni zendt de TROS een speciale TROS TV SHOW uit rond de uitreiking van de 'Koning Willem I Prijs 2010' door Z.K.H. de prins van Oranje. Welke bedrijven krijgen dit jaar, uit handen van prins Willem Alexander, de twee belangrijkste Nederlandse ondernemingsprijzen? Vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag presenteert Ivo Niehe een uniek programma rond de feestelijke uitreiking van deze prijzen. Ivo heeft een gesprek met prins Willem Alexander over het ondernemersklimaat in Nederland.

Verder een uitgebreid portret van de jonge onderneemster Olcay Gulsen (29), eigenaresse van een mode-imperium. Olcay groeide op in Waalwijk en wist in korte tijd de modewereld te veroveren met een eigen werving- en selectiebureau en later als importeur. Momenteel is haar kledingmerk in maar liefst 24 landen te koop.

Ivo spreekt ook met professor Amory Lovins, adviseur van president Obama op het gebied van duurzaamheid. Het lukt professor Lovins om zijn energierekening op nul te houden. Hij geeft de kijker tips om datzelfde te bereiken.

Het trio Big, Black and Beautiful sluit de uitzending muzikaal af met het toepasselijke 'There's no Business like Your Business'.

Voor meer informatie: www.tros.nl/tvshow