Provincie Gelderland


---


Arnhem, 25 juni 2010

PROVINCIALE STATEN STAAN OP 30 JUNI VOOR MOEILIJKE EN INGRIJPENDE KEUZES Staten trekken extra avond uit voor debat

Veel aandacht zal uitgaan naar de discussie en besluitvorming over de te bezuinigen miljoenen in Gelderland. Toch staat er meer op de agenda van Provinciale Staten waarover besluiten moeten worden genomen. Vanwege de te verwachten belangstelling en duur van de vergadering op 30 juni, wordt de avond van 29 juni al gestart met de 'gewone' agendapunten. Vanaf 18.00 uur worden acht onderwerpen behandeld. Woensdag 30 juni wordt vanaf 10.00 uur geheel ingeruimd voor de discussie over het profiel van de provincie inclusief de opvang van de Rijkskorting, de Gelderse Investeringsagenda 2011-2015 en de Voorjaarsnota 2010. Zoals gewoonlijk is de hele vergadering van Provinciale Staten live te volgen op de website van de provincie.

Op de avondvergadering van 29 juni komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
-Twee onderzoeksrapporten van de Rekenkamer Oost Nederland over het nationaal Landschappenbeleid van de provincie Gelderland en over de regie van de provincie op het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG).
-Wijziging Tarieventabel: doordat binnenkort de Wabo in werking treedt, moet er extra werk worden verricht en kosten gemaakt. GS stellen aan de Staten voor om deze kosten te dekken uit te heffen leges op een omgevingsvergunning.
-Gelderland Sportland: aan PS wordt gevraagd akkoord te gaan met het besteden van 8 ton voor tot nu toe vijf geselecteerde sporten (atletiek, hippische sport, wielersport, judo en volleybal).
-Structuurvisie bedrijventerreinen: de kaders voor bedrijven- en kantorenlocaties en het belang hiervan worden in deze structuurvisie vastgelegd. Uitwerking vindt daarna plaats in regionale programma's.
-Gelders Milieu Plan 4: In het GMP 4 staat hoe de provincie samen met andere overheden en partners in de periode 2010-2012 werkt aan een gezonde en veilige leefomgeving. Daarvoor is 80 miljoen euro nodig. Gelderland moet 29 miljoen bijdragen.
-Hertenschaderegeling: Met het openen van ecoducten krijgen herten toegang tot agrarisch gebied. De Staten willen met GS spreken over de schadeloosstelling aan agrariërs voor schade aan gewassen en gevaar voor dierziektes.

Vervolg Statenvergadering 30 juni
Op woensdag 30 juni gaan Provinciale Staten om 10.00 uur verder met de vergadering. Het profiel van de provincie Gelderland inclusief de opvang van de Rijkskorting, de Investeringsagenda en de Voorjaarsnota worden dan behandeld. Twee weken geleden is hier in de Statencommissies al uitgebreid over gesproken. Ook de hoorzitting van 23 juni heeft veel informatie opgeleverd. Op 30 juni zullen de Staten het definitieve oordeel vellen over de voorstellen van het college van Gedeputeerde Staten. Alle informatie over de bezuinigingen is te vinden op de website van de provincie Gelderland.