Gemeente Boekel


Concept-centrumvisie gepresenteerd aan bewoners en ondernemers

Op 30 juni konden geïnteresseerde bewoners en ondernemers de presentatie van de concept-centrumvisie voor Boekel bijwonen. In de raadszaal werd de toekomstvisie op het centrum van Boekel toegelicht en konden aanwezigen vragen stellen.

De centrumvisie is opgesteld door bureau Droogh Trommelen & Partners, in opdracht van de Gemeente Boekel, ondernemersvereniging Boekel en Kamer van Koophandel. In de concept-centrumvisie is terug te lezen dat Boekel weliswaar voldoende winkelaanbod heeft maar dat winkels te ver uit elkaar liggen en er onvoldoende parkeergelegenheid voor de deur is. Hierdoor zal in de toekomst verschraling van het winkelaanbod optreden.

Willen we van Boekel een bruisend centrum maken dan moet er iets gebeuren. De oplossing is een compleet, compact en comfortabel centrum voor de dagelijkse boodschappen. Droogh Trommelen & Partners beschrijft in de centrumvisie verder hoe zoân centrum gerealiseerd kan worden. Hiervoor is samenwerking tussen gemeente en ondernemers een voorwaarde. Verder is het idee geopperd om het plein te gebruiken voor parkeren op het moment dat er geen evenementen plaatsvinden.

De centrumvisie wordt in een later stadium behandeld door de gemeenteraad. Wie het concept alvast wil raadplegen kan terecht op deze website onder beleid > visies.