Brabander bedacht originele WK-pool en wacht in spanning af


Spanning stijgt in Nederlands-Braziliaans gezin

TILBURG, 20100630 -- Thijs van Egeraat en zijn Braziliaanse vrouw staan vrijdag als één blok achter Oranje. Hiervoor hebben ze een goede reden: mocht Brazilië winnen, dan dreigt het WK uit te lopen op een dure grap.

Begin deze maand lanceerde Thijs van Egeraat, directeur van Hangmat.nl, een bijzondere WK-actie. Iedere klant die vóór 25 juni een traditionele Braziliaanse hangmat zou bestellen, beloofde hij terugstorting van het aankoopbedrag bij een WK-titel voor Brazilië. "We wilden het WK voor onszelf spannender maken", blikt de Rijense ondernemer terug op de geslaagde actie. "We zagen het als een soort alternatieve WK-pool."

Deze maand verkocht Hangmat.nl aanzienlijk meer producten dan vorig jaar juni. Bij winst van Oranje mag de WK-actie een doorslaand succes heten. Wint Brazilië, dan zal Van Egeraat de rest van het WK met samengeknepen billen aanschouwen. Al gunt hij zijn gehele schoonfamilie van harte een WK-titel. "Het Braziliaanse hart van mijn echtgenote klopt natuurlijk vooral voor de 'gele kanaries'. Al vindt ze dat Nederland onderhand ook wel eens toe is aan een WK-titel. Zelf voel ik me heel erg thuis in Brazilië. Maar eerlijk is eerlijk: ik ben voor Oranje. Onze kinderen? Die verkeren in gewetensnood. Feest is het sowieso. Onze oudste dochter wordt uitgerekend vrijdag 11 jaar."

Vrijdagmiddag zal huize Van Egeraat volstromen met Nederlandse en Braziliaanse vrienden. "Het wordt hoe dan ook een onvergetelijke middag", aldus Van Egeraat. "Het is tenslotte niet elke dag Nederland-Brazilië. De laatste keer dat ze elkaar op een WK tegenkwamen, was uitgerekend in ons huwelijksjaar. Ja, ik weet nog hoe het in 1998 afliep. Laten we hopen dat het nu anders gaat."

Voor meer informatie: www.hangmat.nl (tel. 0161-70 70 20).