SPEL en Kentalis gaan samen op stap in Lelystad


Bijzondere samenwerking Stichting Peuterspeelzaal Extra Lelystad (SPEL) en Koninklijke Kentalis

LELYSTAD, 20100630 -- Stichting Peuterspeelzaal Extra Lelystad (SPEL) en Koninklijke Kentalis gaan samenwerken. SPEL richt zich op peuters met o.a. motorische of taal- en/of spraakproblemen. De stichting heeft contact gezocht met Kentalis vanwege haar specifieke kennis op het gebied van ernstige taal- en spraakstoornissen. En Kentalis wil graag samenwerken met organisaties in Flevoland om haar dienstverlening dichtbij de cliënt te brengen.

SPEL en Kentalis hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hierin staat o.a. dat medewerkers van Kentalis betrokken worden bij peuters bij wie zorgen zijn over de taal- en/of spraakontwikkeling. Peuterspeelzaal 't Opstapje is de speciale peuterspeelzaal van SPEL voor kinderen met o.a. motorische en/of taal-/spraakproblemen. In alle groepen is veel aandacht voor de ontwikkeling van taal en spraak, met als eerste doel het op gang brengen en stimuleren van communicatie. Daarvoor wordt o.a. gebruik gemaakt van gebaren. Als een peuter zich begrepen voelt, durft hij/zij meer en heeft meer plezier. Visuele taal, stimuleren van de totale ontwikkeling en intensief samen werken met deze ouders is belangrijk voor deze jonge kinderen. Kentalis richt zich niet alleen op het kind, maar ook op de ouders en de directe omgeving, omdat taal-/spraakproblemen de totale ontwikkeling en een goed contact met de omgeving bedreigen. Bernadette van Moorsel van Kentalis: "Wij vinden het belangrijk om met andere organisaties nog betere zorg te kunnen bieden aan deze jonge kinderen. En dat zo dicht mogelijk bij huis. Dat kan nu door de samenwerking met SPEL." Ook kan Kentalis gericht onderzoek doen bij de kinderen op het gebied van taal en spraak, maar ook op het gebied van communicatie, ontwikkeling en gehoor.

SPEL in het kort
De Stichting Peuterspeelzaal Extra Lelystad (SPEL) e.o. biedt kinderen die vanwege hun achterstand en/of handicap op het gebied van motoriek, taal-/spraakontwikkeling of zintuiglijke ontwikkeling niet kunnen deelnemen aan een reguliere peuterspeelzaal of daar niet tot hun recht komen, een eigen peuterspeelzaal te bieden met een aangepast aanbod.

Kentalis in het kort
Kentalis is een landelijke organisatie die al 220 jaar gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Kentalis biedt klanten toegang tot alle actuele mogelijkheden van taal en communicatie. Door kennis en expertise te ontwikkelen, toe te passen en te delen wil Kentalis de kwaliteit van haar dienstverlening duurzaam verbeteren. Met hart, oog en oor voor de ander. En vooral: in goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.





Ingezonden persbericht