Hellevoetsluis zet audiotour in voor citymarketing


HELLEVOETSLUIS, 20100630 -- Vanaf vandaag is de vesting Hellevoetsluis met een koptelefoon op te bewonderen. Een 19e-eeuwse kanonnier neemt bezoekers aan de hand en vertelt over zijn geliefde Hellevoetsluis. Hij laat zijn favoriete plekjes zien en vertelt over de geschiedenis van het vestingstadje. Over Piet Heyn, die hier de Zilvervloot aan wal bracht, hoe hiervandaan stadhouder prins Willem III uitvoer naar Brixham om daar koning te worden en hoe Hellevoetsluis uitgroeide tot de voorhaven van Rotterdam.

De audiotour Hellevoetsluis start bij de VVV en leidt bezoekers in een uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de vesting.

Bezoekers kunnen gratis bij de VVV een mp3-spelertje lenen waarmee ze de wandeling kunnen volgen. Maar de audiotour is ook te downloaden op een eigen mp3-speler of telefoon via de website van de gemeente.

De gemeente Hellevoetsluis is met de podwalk een van de voorlopers in citymarketing: "Met de audiotour kunnen wij bezoekers een gebalanceerd beeld geven van onze gemeente. Het is een unieke manier om het roemruchte verleden van Hellevoetsluis te leren kennen en het is geschikt voor zowel jeugd als volwassenen", aldus wethouder toerisme Evert Taal van de gemeente Hellevoetsluis.

"Voor bezoekers is zo'n audiotour in de buitenlucht een beleving" zegt Jasper Baggerman van Podwalkplanet.com, de ontwikkelaar van de audiotour "Alsof je een extra dimensie toevoegt. In het geval van Hellevoetsluis een historisch perspectief. Hiernaast biedt zo'n audiotour de bezoekers de vrijheid om zelf te bepalen wanneer de wandeling van start gaat. Een bezoeker kan in zijn eigen tempo lopen en een kopje koffie drinken op het moment dat het hem uitkomt. En hierna de wandeling weer hervatten."

De audiotour Hellevoetsluis, te downloaden via de site van de VVV, is gemaakt door Podwalkplanet.com in opdracht van de VVV Zuidhollandse eilanden, dankzij de bijdrage van Stichting Recreatiecentrum Nieuw Hellevoet en de gemeente Hellevoetsluis.

www.hellevoetsluis.nl
www.zuid-hollandse-eilanden.nl
www.podwalkplanet.com