Ingezonden persbericht


Wereldreddende daden in 1 minuut

Zinvol wachten is mogelijk

UTRECHT - Er is nu een zinvolle en bovenal leuke manier om de tijd door te komen die je moet wachten: De WereldReddende Strippenkaart. Wachten op de bus of trein, op een afspraak, in de rij bij de supermarkt; vanaf nu is dit geen weggegooide kostbare tijd meer, maar tijd om de wereld te redden. De strippenkaart geeft je 15 bliksemse acties om tijdens het wachten uit te voeren en bij te dragen aan een betere wereld.

Onder het motto 'Doe je iets, of doe je niets?' worden woensdag 30 juni WereldReddende Strippenkaarten uitgedeeld aan geselecteerde en bovenal welwillende wereldredders in de dop. Dit gebeurt op Utrecht Centraal en op de stadhoudersbrug in Utrecht.

Er bevinden zich ook een tweetal stempelhokjes in de stad, waar iedereen die een actie van de strippenkaart uitgevoerd heeft, deze kan laten afstempelen. Wie drie opdrachten heeft laten afstempelen krijgt hiervoor een welverdiende beloning.

De strippenkaart is onderdeel van DeWereldRedden.nl, een initiatief van Stichting Terra Futura. In samenwerking met studenten en vrijwilligers wordt deze actie bedacht en uitgevoerd. DeWereldRedden.nl biedt mensen tools om de wereld te verbeteren. Door mensen concrete, eenvoudige en vooral leuke acties uit te laten voeren, wil Terra Futura op een ludieke manier mensen wijzen op de invloed die zij hebben op hun leefomgeving en uitdagen om hier bewuster mee om te gaan.

Wie niet op 30 juni naar Utrecht kan komen, kan de WereldReddende Strippenkaart ook ontvangen via www.dewereldredden.nl.


Noot aan de redactie:
Voor meer informatie met betrekking tot het gebruik van bovenstaand persbericht en communicatie, kan contact worden opgenomen met Priscilla Faaij via prjbelevenis@gmail.com of 06-23796934. Voor meer informatie over de stichting kan contact worden opgenomen met Niek Haring via niek@terrafutura.nl of 06-51748641. Ook kan contact worden opgenomen met Tjerk Feitsma, directeur van Terra Futura, via tjerk@terrafutura.nl of 06-14034299. Een voorbeeld van de Strippenkaart is in pdf op te vragen via prjbelevenis@gmail.com.