Gemeente Lopik

Raadsbesluit: Bestemmingplan '2e herziening Landelijk Gebied' vastgesteld

De raad heeft op 28 juni 2010 ingestemd met de Nota van zienswijzen en het bestemmingsplan `2e herziening Landelijk Gebied' vastgesteld, conform de voorgestelde wijzigingen. De indieners van de zienswijzen worden schriftelijk geïnformeerd over het raadsbesluit.

Op 24 juni 2009 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over ingediende beroepschriften naar aanleiding van het besluit van Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Utrecht over de goedkeuring van het bestemmingsplan Landelijk Gebied. Met het bestemmingsplan `2e herziening Landelijk Gebied' zijn ook die onderdelen van het bestemmingsplan meegenomen waaraan GS destijds geen goedkeuring hebben verleend. Daarnaast zijn enkele ambtelijke wijzigingen opgenomen, die voortvloeien uit geconstateerde omissies in de voorschriften en op de plankaarten.

Het ontwerpbestemmingsplan `2e herziening Landelijk Gebied' heeft van 31 december 2009 tot en met 10 februari 2010 ter inzage gelegen. Hierop zijn vijf zienswijzen ingediend, waarvan twee namens verschillende belanghebbenden. Het college heeft de zienswijzen van commentaar voorzien en opgenomen in de Nota van zienswijzen.