Gemeente Lopik

Raadsbesluit: Lokaal ouderenbeleid 2010-2013 vastgesteld

De raad heeft op 28 juni 2010 zeven beleidsprioriteiten vastgesteld en voor 2011 tot en met 2013 in totaal EUR 3.200,- ter beschikking gesteld. Ook heeft de raad ingestemd met 30 uren ambtelijke capaciteit voor de coördinatie van de uitvoering van het ouderenbeleid. Na het eerste jaar zal de werking van de stuurgroep worden geëvalueerd. Aan het einde van de beleidsperiode vindt een interne evaluatie van het ouderenbeleid plaats.

Het college heeft een uitvoerige studie laten uitvoeren naar ouderen in de gemeente Lopik. Vervolgens is een concept lokaal ouderenbeleid 2010-2013 opgesteld samen met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties, die zich inzetten voor het welzijn en de gezondheid van ouderen in de gemeente Lopik. Ook de Stichting Seniorenraad en de Wmo-raad zijn erbij betrokken.

In het Lokaal ouderenbeleid 2010-2013 worden zeven beleidsprioriteiten geselecteerd: verlichten van eenzaamheid onder ouderen, wonen en ouderen, verbeteren van infrastructuur voor ouderen, aandacht voor oudere mantel-zorgers, informatie over gemeentelijke financiële voorzieningen voor ouderen, toegang Wmo-loket voor ouderen en ouderen in een zorginstelling: verstevigen van contacten met de buitenwereld.