HITT

Orders voor HITT en dochterbedrijf Klein Systems

Luchthavens in China en Egypte kiezen verkeersbegeleidingssystemen van HITT

Apeldoorn, 30 juni 2010 - Het Air Traffic Management Bureau van de Chinese luchthavenautoriteit CAAC heeft HITT voor de vijfde keer geselecteerd voor de levering van een verkeersbegeleidingssysteem voor een Chinese luchthaven, ditmaal voor Chengdu Shuangliu International Airport. De luchthaven is met 22 miljoen passagiers in 2009 en een toename van 16% passagiers per jaar de zesde drukste luchthaven in China. De opdracht wordt binnen tien maanden uitgevoerd.

De opdracht betreft een Surface Movement Guidance and Control System (SMGCS), een state of the art verkeersbegeleidingssysteem dat verkeersleiders assisteert bij het onder alle weersomstandigheden snel, veilig en efficiënt begeleiden van vlieg- en voertuigen op de luchthaven.

Ook de Egyptische National Air Navigation Services Company (NANSC) heeft HITT geselecteerd voor de uitbreiding van het bestaande luchtverkeersbegeleidingsysteem van Cairo International Airport. Binnen deze opdracht wordt het multilateratiesysteem door onderaannemer ERA geleverd. Dit systeem kan met behulp van een groot aantal sensoren de positie van vliegtuigen op de grond bepalen. Het systeem, waarmee de capaciteit van de luchthaven veilig wordt vergroot, zal binnen 18 maanden operationeel zijn. Cairo is op het gebied van vracht de eerste en op het gebied van passagiers de tweede grootste luchthaven op het Afrikaanse continent.

Daarnaast zijn opdrachten ontvangen voor systeemuitbreidingen voor onder meer de Zweedse en Duitse luchtverkeersorganisaties.

De opdrachten hebben samen een waarde van EUR 5 miljoen.

Haven management systeem

Klein Systems Group Ltd. (Klein) is geselecteerd voor het leveren van een omvangrijk factureringssysteem voor de haven van Los Angeles (POLA), de drukste containerhaven in de Verenigde Staten en nummer 8 van de drukste havens ter wereld. Het Canadese dochterbedrijf van HITT levert wereldwijd haven management systemen. Dit systeem ondersteunt de scheepvaartbegeleiding in de havens, de financiële afhandeling van haven- en kadegelden en de informatie-uitwisseling met derden, zoals agenten, dienstverleners en andere externe gebruikers.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingenin infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhoud van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2009 boekte HITT een omzet van EUR 32 miljoen en een nettowinst van EUR 0,3 miljoen. Eind 2009 werkten bij HITT 161 personeelsleden. HITT is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.