Waterschap Brabantse Delta


onttrekken van oppervlaktewater

Waterschap stelt verbod in voor het onttrekken van oppervlaktewater

Waterschap Brabantse Delta stelt een onttrekkingsverbod in voor oppervlaktewater voor een aantal vrij afwaterende gebieden in West-Brabant. Die gebieden liggen globaal ten zuiden van de lijn Bergen op Zoom - Roosendaal - Breda - Oosterhout - Waalwijk. Dit verbod geldt van 30 juni 2010 tot nader order.

Op www.brabantsedelta.nl/onttrekkingsverbod treft u een overzichtskaart aan met daarop alle gebieden waarvoor dit verbod geldt.

Waterschaarste leidt tot verdroging

Tot deze maatregel is besloten omdat door de aanhoudende droogte en de huidige weersverwachting de waterstand in deze waterlopen gedaald is of verder dreigt af te nemen. Een te lage waterstand in deze vrij afwaterende gebieden kan namelijk leiden tot schade aan de oevers. Daarnaast kan een te lage waterstand tot zuurstoftekort leiden, waardoor vissen, andere waterdieren en waterplanten kunnen sterven.

Informatie

Op www.brabantsedelta.nl/onttrekkingsverbod staat meer informatie over het instellen van onttrekkingsverboden. Belanghebbenden kunnen bellen naar het algemene telefoonnummer van het waterschap (076 564 10 00) over dit onttrekkingsverbod.