Gemeente Boekel


Winnaars prijsvraag Brabants Groen voorjaarsschoonmaak

In de maand mei kon iedereen in de gemeente Boekel kans maken op een uniek Brabants Groen voorjaarsschoonmaakpakket. Het enige dat je hoefde te doen was het juiste antwoord geven op de vraag Waaraan herken je een duurzaam schoonmaakmiddel? In totaal zijn er ruim 160 inzendingen binnengekomen. In elk van de 13 gemeenten in Noordoost Brabant zijn uit alle goede inzendingen de winnaars geloot.

Het goede antwoord op de prijsvraag was "Een speciaal Ecolabel". Middelen met dit Ecolabel bevatten weinig schadelijke ingrediënten en zijn goed afbreekbaar zodat waterdieren en planten er minder last van hebben.

Ivon van der Loo is de winnaar van het unieke Brabants Groen voorjaarsschoonmaakpakket in de gemeente Boekel. Op 23 juni heeft zij uit handen van wethouder van de Loo het pakket ontvangen.

Duurzaam schoonmaken
Er zijn veel manieren om op een duurzame manier je huis weer eens grondig schoon te maken. Kies bijvoorbeeld de juiste dosering wanneer je met schoonmaakmiddelen aan de slag gaat. Als het schuim uit het sop weg is, werkt het afwasmiddel nog steeds, er zitten dan nog steeds wasactieve stoffen in het water. Extra toevoegen is pas nodig als het vuil moeilijk van de vaat los komt.

Met schoonmaken valt ook energie en dus geld te besparen. Het kost bijvoorbeeld meer energie om water op te warmen wanneer er kalkaanslag zit in koffiezetapparaten en waterkokers. De kalk kun je eenvoudig verwijderen met schoonmaakazijn, maar er zijn ook andere kalkoplossende middelen op de markt die biologisch afbreekbaar zijn.

Voor meer energiebesparingtips en duurzame schoonmaakalternatieven surf je naar www.brabantsgroen.nl.

Wij wensen de prijswinnaars veel duurzaam schoonmaakplezier!

Groen doen gaat het beste als je dichtbij huis begint. Dat is het geheim van Brabants Groen.

Deelnemende gemeenten aan Brabants Groen:
Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss (incl. Lith), Sint Anthonis, Sint Oedenrode, Uden en Veghel.