Gemeente Amsterdam


30 juni 2010

---

Grote schermen tijdens WK 2010

29 juni 2010
-
Iris Reshef
Waarnemend burgemeester Asscher heeft besloten om een aantal grote tv-schermen toe te staan zodat mensen daarop het WK voetbal kunnen volgen. Ondernemers die zo'n evenement willen organiseren moeten dit uiterlijk vanavond (29 juni) kenbaar maken bij het evenementenbureau. Als er meerdere aanvragen binnenkomen wordt er goed bekeken welke vergund kunnen worden, de capaciteit van de hulpdiensten is namelijk beperkt. Verder wordt er gekeken of aan de voorwaarden wordt voldaan. Zo moet er, in verband met de warmte, voldoende gratis drinkwater beschikbaar zijn. De schermen mogen vanaf een half uur voor tot een half uur na de wedstrijd aan. Om overmatig alcoholgebruik tegen te gaan worden er in principe geen extra taps toestaan. Wel mag vanuit de horecazaken en de terrassen drank verkocht worden in (afbreekbare) plastic bekers.

Tot nu toe is er in de hele stad op veel plaatsen gezamenlijk voetbal gekeken op terrassen maar ook de grote evenementen in de Arena en de RAI trokken veel bezoekers. Het was druk en gezellig in de stad en er hebben zich tot op heden geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Ben u ondernemer en wilt u een dergelijk evenement organiseren dat vindt u hier de geldende richtlijn. Uw aanvraag moet u kenbaar maken aan het evenementenbureau via d.schipper@amsterdam.nl.

Uiterlijk dinsdagavond 29 juni moeten organisatoren kenbaar maken of ze belangstelling hebben om iets te organiseren, dit moet bij het evenementenbureau (d.schipper@amsterdam.nl)

Uiterlijk woensdagochtend 30 juni moet de aanvraag voor kwartfinale met veiligheidsplan zijn ingeleverd bij het betreffende stadsdeel.

Voor overige wedstrijden (halve en hele finale) moet de (concept) aanvraag met veiligheidsplan uiterlijk donderdagochtend 1 juli zijn ingeleverd bij het stadsdeel. De definitieve aanvraag uiterlijk maandagochtend 5 juli, vóór 10.00 uur.

Wij maken u erop attent dat u als organisator zelf, voorafgaand aan het evenement, de benodigde auteursrechtelijke toestemming voor het vertonen van de WK beelden dient te regelen. Namens FIFA regelt in Nederland Stichting Videma deze toestemming. Via de website van Videma (http://www.videma.nl) kunt u de vereiste WK 2010 Licentie aanvragen. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Videma op telefoonnummer 0183-583000 of per e-mail info@videma.nl.

Zie ook:

WK in Amsterdam

---