Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten B & W Hoogeveen

29 juni 2010

1. Bezwaar Salawaku afgewezen

B&W hebben het bezwaar van stichting Salawaku tegen het stopzetten van de subsidie voor een beheerder afgewezen. Het college zette eind vorig jaar alle financiële ondersteuning voor conciërges en beheerders van wijk- en dorpshuizen stop. Dat besluit is het gevolg van de nota Integraal Accommodatiebeleid die eerder door de gemeenteraad raad was vastgesteld. Stichting Salawaku is ondersteuning aangeboden bij de omschakeling naar een organisatie met een grotere inzet van vrijwilligers.

Klik hier voor het B&W-besluit

2. Privacyreglement Veiligheidshuis

De gemeente gaat een overeenkomst aan met het Veiligheidshuis Drenthe over privacy. Binnen het Veiligheidshuis werken de Drentse gemeenten, justitie, politie en jeugd- en zorginstellingen samen. Om slagvaardig te kunnen werken is onderlinge gegevensuitwisseling nodig. Om aan de wettelijk eisen te kunnen voldoen is een privacyreglement opgesteld.

Klik hier voor het B&W-besluit

3. Financiering project huiselijk geweld

B&W stellen 11.000 euro beschikbaar uit het programma Veilig voor het project Huiselijk Geweld. Het gaat om de financiële afwikkeling van dit project. Eerder was al 9000 euro uitgetrokken. Over het project verscheen 15 juni een nieuwsbericht op de gemeentelijke website. Klik hieronder voor dit nieuwsbericht.

Klik hier voor het nieuwsbericht over het project Huiselijk Geweld

Klik hier voor het B&W-besluit

4. Vervanging gemeentesecretaris

Het college van B&W heeft J.W. de Klein aangewezen als eerste plaatsvervanger van de gemeentesecretaris voor de periode van 24 juni tot en met 18 juli. Dit houdt verband met de vakantie van de gemeentesecretaris.

Klik hier voor het B&W-besluit

5. Brief aan raad over milieucirkels

Het college heeft de gemeenteraad een brief gestuurd over een milieucirkel rond een trafostation in Stuifzand. De raad had bij de behandeling van het project Woningbouw Dorpen Stuifzand aan het college om extra informatie gevraagd.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1


Zie het origineel