Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Niet alleen het begin van de zomervakantie maar ook een paar grote evenementen zullen volgens de ANWB komend weekend gevolgen hebben voor het verkeer. In Rotterdam begint de Tour de France en in de Amsterdamse ArenA is zaterdag het dance-feest Sensation White.

In Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland sluiten vrijdagmiddag de scholen. Ongeveer 850.000 Nederlanders vertrekken het komend weekend naar hun vakantiebestemming.
Iets meer dan de helft daarvan gaat naar het buitenland. De rest blijft in Nederland. Het begin van de schoolvakanties in de Regio Midden valt samen met de voetbalwedstrijd Nederland-Brazilië. Omdat veel mensen thuis of op hun vakantiebestemming willen kijken reist iedereen omstreeks dezelfde tijd.
Dat betekent veel drukte tussen 12.00 en 16.00 uur.

Bezoekers aan de proloog van de Tour de France op zaterdag 3 juli in Rotterdam kunnen de auto maar beter thuislaten. De organisatie verwacht grote drukte door de honderdduizenden bezoekers en raadt hen aan om met het openbaar vervoer te reizen.
Zaterdagavond 3 juli wordt het druk op de wegen rond Amsterdam. In de ArenA trekt het dance-feest Sensation White tienduizenden bezoekers. De wegwerkzaamheden op de A1 bij Muiden kunnen dan leiden tot extra vertraging.

In Duitsland is de schoolvakantie in het noorden en het oosten al begonnen. Grootste kans op files is er op de wegen rond Hamburg, Neurenberg en München. In Oostenrijk is de A10 tussen Salzburg en Villach het grootste knelpunt, vooral het stuk tussen Salzburg en de Tauerntunnel kan voor oponthoud zorgen. In Zwitserland loopt het verkeer vast bij de Sint Gotthardtunnel in de A2 Bazel - Chiasso en in

Frankrijk zal het langzaam gaan op de Autoroute du Soleil (A6/A7) via Dijon en Lyon richting Middellandse Zee.

ANWB BV
Reisinformatie
Postzone HOY
Postbus 93200
2509 BA DEN HAAG

telefoon: 088 - 2696185 / 6186
fax : 088 - 2696990

---