Ingezonden persbericht



F5 breidt SSL VPN-portfolio uit met nieuwe versie van FirePass

Versie 7.0 van FirePass biedt meer functionaliteit, schaalbaarheid en integratie met andere oplossingen; virtual appliance-oplossing voor VMware-platform

Schiphol-Rijk, 30 juni 2010 â¤* F5 Networks (Nasdaq: FFIV) introduceert een nieuwe versie van zijn FirePass SSL VPN-oplossing. De nieuwe versie biedt meer toegangsmogelijkheden, eenvoudiger beheer door integratie met toegangsdiensten van andere leveranciers en een flexibele inzetbaarheid. FirePass 7.0 is als FirePass Virtual Edition (VE) beschikbaar voor het VMware vSphere platform.

FirePass biedt via een browser toegang tot applicaties, netwerken en data. Organisaties kunnen zelf het toegangsbeleid instellen, zodat alle apparatuur voor toegang tot bedrijfsgegevens voldoet aan de eisen die de onderneming stelt.

Met FirePass zijn bedrijven in staat medewerkers en externe partijen toegang te bieden tot bedrijfsapplicaties. Ook hebben mobiele gebruikers verbinding en is het mogelijk om te voldoen aan HIPAA en PCI-DSS.

Belangrijke kenmerken van FirePass 7.0

* Flexibele inzetbaarheid, waaronder gebruik als virtual appliance.

F5 biedt klanten nu de mogelijkheid om FirePass op fysieke èn virtuele platforms in te zetten. FirePass Virtual Edition (VE) levert alle traditionele functionaliteit van de fysieke oplossing. Met FirePass VE beschikken klanten over de flexibiliteit om meer remote access-mogelijkheden toe te voegen aan hun bestaande virtuele omgevingen. Zij behouden tegelijkertijd noodcapaciteit voor onvoorziene gebeurtenissen.

De nieuwe versie van FirePass werkt nu ook samen met de FirePass Client en de nieuwe BIG-IP Edge Client. Deze laatste voorziet in geavanceerde roaming, domeindetectie en automatisch verbinden. Daardoor blijven gebruikers verbonden wanneer ze van de ene naar de nadere locatie gaan.
* Geavanceerde eindpuntbeveiliging en een betere gebruikerservaring.

FirePass 7.0 biedt meer mogelijkheden voor eindpuntbeveiliging van Mac- en Linux-systemen, waaronder antivirus, firewall en antimalware. De nieuwe versie dringt het risico van dataverlies terug door onder meer Protected Workspace voor 64-bit omgevingen, zoals Microsoft Windows 7. FirePass biedt gebruikers continue en naadloze toegang vanaf elk geautoriseerd apparaat thuis, via een draadloos netwerk of via een gastnetwerk. Dankzij de BIG-IP Edge Client is FirePass in staat om domeinwisselingen automatisch te detecteren.
* Eenvoudiger beheer door geïntegreerde toegangsdiensten.

FirePass biedt geavanceerde mogelijkheden voor hardware-identificatie. Deze helpen beheerders bij het blokkeren van ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsnetwerken en -data. Organisaties die gebruikmaken van VMware-tools, kunnen dezelfde beheertools inzetten als die ze gebruiken voor virtuele-desktopinfrastructuren. Dankzij integratie met de VWware View v3-webclient is VMware View snel inzetbaar voor gebruikers op afstand. Zij hoeven geen aparte client te installeren. Daarnaast biedt FirePass ook uitgebreide toegang tot Windows Terminal Server en de Xen Presentation Server door het versturen van Smart Access-filters naar Xen App/Presentation Server op basis van de uitkomst van eindpuntinspecties.

'Nu het aantal mobiele werkers en telewerkers blijft toenemen, moeten zij kunnen vertrouwen op toegang tot bedrijfsinformatie vanuit tal van locaties', zegt Wim Zandee, Pre-Sales Manager Northern EMEA bij F5. 'Bedrijven zoeken dan ook oplossingen voor remote access, die eenvoudige connectiviteit bieden, voorzien in goede eindpuntbeveiliging en de laatste mobiele apparaten, browsers en besturingssystemen ondersteunen. Met het complete portfolio van F5 voor veilige toegang en de nieuwe FirePass VE is er bij klanten het vertrouwen dat F5 ze ondersteunt in hun toegangstechnologieën, ook nu gebruikerseisen en IT-omgevingen zich verder ontwikkelen.'

####

Over F5 Networks

F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking (ADN). Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De flexibele F5-architectuur stelt organisaties in staat te innoveren op basis van informatie uit communities. Op deze manier kunnen organisaties hun IT-flexibiliteit verbeteren en op dynamische wijze diensten met een toegevoegde waarde aanbieden. Het is de visie van F5 om de beschikbaarheid van data en applicaties te combineren. Met deze combinatie profiteren klanten van een buitengewoon uitgebreide keuze hoe ze hun ADN-oplossingen inzetten. Dit opent voor hen een wereld van beheermogelijkheden voor applicaties, servers, storage en netwerkbronnen waarmee organisaties in staat zijn hun application delivery te stroomlijnen en kosten te besparen. Multinationals, wereldwijde organisaties, service- en cloud-providers, en leveranciers van Web 2.0-content vertrouwen op F5 om zakelijke successen te behalen. Voor meer informatie: http://www.F5networks.nl.

Voor meer informatie:
F5 Networks

Judith Veenhouwer



Ingezonden persbericht