Ingezonden persbericht


NU.nl fotoprijs voor fotograaf Veluwemeertocht

Amsterdam, 30 juni 2010 - NU.nl fotograaf Anco Kolstee wint met zijn foto van de Veluwemeertocht in Elburg de NUfotoprijs 2010. De prijs voor de beste nieuwsfoto ingezonden door lezers van NU.nl. De redactie selecteerde 20 foto's waar bezoekers van de nieuwssite in totaal 5.480 keer op stemden.

De foto van de begrafenis van brandweerman Wiebe de Vries, gemaakt door fotograaf Marco Tenback, eindigde op de tweede plek. Peter Vos wint met zijn foto van het evenement Deventer op Stelten de derde prijs.

Nederlands wintertafereel
"Een terechte winnaar", oordeelt Chris Heijmans, NUfoto.nl redactrice. "Een schitterende sfeerbeeld en een écht Nederlands wintertafereel. De compositie is spannend en dynamisch." Volgens haar neemt de kwaliteit van de ingezonden amateurbeelden op NUfoto.nl nog steeds toe. "Er is nog steeds een stijgende lijn te zien als het gaat om de kwaliteit van lezersfoto's. Niet alleen neemt de hoeveelheid aan ingezonden beelden toe, het beeld wordt ook steeds professioneler. Daarnaast blijkt de NUfoto-fotograaf nog steeds onverminderd snel ter plaatse te zijn."

Derde editie amateur-nieuwsfoto
Het is de derde keer dat de NUfotoprijs wordt uitgereikt. In 2008 won het beeld van popster Gwen Stefani de prijs voor de beste amateur-nieuwsfoto. Vorig jaar werd de foto van een kind dat gered wordt uit een brandende woning verkozen tot beste lezersfoto.

Foto's winnaars: http://marketing.sanomadigital.nl/winnaarsnufotoprijs2010/

Top 10 beste lezersfoto's van het afgelopen jaar: http://www.nufoto.nl/verkiezingen/nufotoprijs-2010/

Over NU.nl
NU.nl is een website van Sanoma Digital. NU.nl is Nederlands grootste nieuwssite met maandelijks ruim 4,7 miljoen bezoekers (Bron: STIR, december 2009). De website is meerdere keren door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot de beste nieuwssite van Nederland. Inmiddels is de nieuwssite ook uitgerold naar Duitsland (Dnews.de). Dnews.de is het Duitse zusje van NU.nl. In 2009 lanceerde Sanoma Digital de site op de Duitse markt. Inmiddels telt Dnews 1, 2 miljoen visits en 2,9 miljoen pageviews per maand.

Over Sanoma Digital
Sanoma Digital is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 180 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, Vrouwonline.nl, Viva.nl, Autoweek.nl, SchoolBANK.nl, Autotrader.nl, Jongegezinnen.nl en web-log.nl bereikt Sanoma Digital ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Sanoma Digital exploiteert tevens TVGids.nl. Het hele Sanoma Digital netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Sinds 2006 is Sanoma Digital ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van Sanoma Digital bestaat inmiddels uit 15 websites of apps, waaronder Startpagina.mobi, Mobiel.NU.nl, m.Autoweek.nl, m.Viva.nl, Mobiel.Kieskeurig.nl en HIER.nl.

Sanoma Digital is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (met bijbehorende extensies en evenementen) en alle digitale media is Sanoma Uitgevers in bereik het grootste mediabedrijf in Nederland.

Meer informatie over Sanoma Digital: www.sanomadigital.nl

Volg ons op Twitter: Twitter.com/sanomadigitalNL



Ingezonden persbericht