Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
30 juni 2010

Eerste jongerenvoucher uitgereikt in Oost Gelre

Woensdag 30 juni is in het gemeentehuis in Lichtenvoorde de eerste jongerenvoucher uitgereikt door wethouder Paul Wentink. De voucher werd overhandigd aan directeur Herman van der Heijden van De Witte-Van der Heijden Architecten uit Groenlo. Het bedrijf heeft de zojuist afgestudeerde Jonne Holkenborg uit Zieuwent in dienst genomen.

De voucher, met een waarde van 2500 euro, is bestemd voor werkgevers in de Achterhoek die voor tenminste 6 maanden een jongere in dienst nemen. Het project is een initiatief van VNO-NCW Achterhoek, Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, COLO en UWV Werkbedrijf. De inschrijving leverde 170 aanvragen op door 100 werkgevers. Vanwege dit succes worden nog eens 25 extra vouchers beschikbaar gesteld.

De afgestudeerde Jonne Holkenborg uit Zieuwent profiteerde van deze actie. Hij is in ieder geval voor 6 maanden in dienst bij De Witte-Van der Heijden Architecten uit Groenlo. Jonne hierover: "Ik heb er al stage gelopen en nu mijn HBO-opleiding afgerond. Het is voor mij een mooie kans om werkervaring op te doen als net afgestudeerde en ik hoop natuurlijk dat mijn contract straks verlengd wordt."

Bij de uitreiking van de eerste jongerenvoucher waren ook de voorzitter van de Industriële Kring Lichtenvoorde en Groenlo, de heer K. Knufing en namens VNO-NCW Achterhoek de heer J.W. Boezel aanwezig. Ook Peter Baks was aanwezig namens Jouw Unit Oost Achterhoek. Allen benadrukten ze het belang van deze actie: "Het is belangrijk om in deze tijd jongeren aan het werk te krijgen, maar ze vooral ook in de Achterhoek aan het werk te krijgen."

Meer informatie over het project is te vinden op de website www.versbloedcadeau.nl.