Ingezonden persbericht


Kennisportal voor grote steden venieuwd

Den Haag, 30 juni 2010 -De grootste database van steden in Europa, de website www.nicis.nl, is geheel vernieuwd. Het biedt nog meer informatie over, voor én door steden. Nicis Institute, het kennisinstituut voor grote steden, is verantwoordelijk voor de website. Deze ondersteunt interactieve leerkringen en is gekoppeld aan sociale media zoals twitter en linkedin. Op de vernieuwde site zijn publicaties, interviews, nieuwsberichten, onderzoeken en rapporten op de zes stedelijke thema's opgenomen, die voor de steden, universiteiten en departementen relevant zijn. De website telt jaarlijks ongeveer 3 miljoen bezoekers.

De geheel vernieuwde website omvat informatie over:
1. Het onderzoeksprogramma Kennis voor Krachtige Steden. De onderzoeken zijn gezamenlijk opgezet door wetenschap en steden en gericht op oplossing en inzicht in de problematiek in de grote steden.
2. Opleidingsprogramma gericht op de stedelijke professional. Niet alleen een keur aan actuele thema's komen in de diverse masterclasses aan bod, ook een langdurige excellente masteropleiding maakt deel uit van het opleidingsprogramma.
3. Informatie over alle thema's waar ieder stad mee te maken heeft, gekoppeld aan onderzoeken, publicaties en bijeenkomsten. Deze thema's zijn bestuur, economie, onderwijs & arbeidsmarkt, welzijn & integratie, wonen, veiligheid
4. Advies op maat en trendrapportages voor gemeenten.
5. Onderzoekspublicaties en trendrapportages over alle eerder genoemde thema's. Nicis Institute is een maatschappelijk topinstituut en vertaalt inzichten naar steden met publicaties, presentaties, bijeenkomsten en opleidingen op masterniveau. Nicis Institute verbindt wetenschappelijke kennis met steden, departementen en andere partijen om op een innovatieve manier de economische en sociale kracht van steden en stedelijke regio's te vergroten.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie /