VerkeersInformatieDienst


VID verwacht zomer vol hinder door werkzaamheden

30 juni 2010, 10:56
De VerkeersInformatieDienst verwacht dat de filedruk die het gevolg is van wegwerkzaamheden deze zomer zal verdubbelen. Dat hangt samen met het grote aantal ingrijpende wegwerkzaamheden dat deze zomer wordt uitgevoerd. Naast het reguliere beheer en onderhoud van het wegdek, het wegmeubilair en de wegkantsystemen zijn er een fors aantal projecten waarbij de wegcapaciteit wordt uitgebreid. Deze uitbreiding, waarbij rijstroken en spitsstroken worden toegevoegd, vinden plaats in het kader van de zogeheten Spoedwet wegverbreding van Minister Camiel Eurlings.

De grootste hinder verwacht de VID op de A12 tussen Utrecht en Gouda, de A9 tussen Velsen en Badhoevedorp en de A1 tussen Eemnes en Diemen, maar er wordt ook gewerkt op de A4 tussen Burgerveen en het Prins Clausplein en de A28 bij Zwolle. Na de zomer gaan nieuwe projecten van start, waaronder wegherstel op de A12 tussen het Kethelplein en Kleinpolderplein.

De VID schat het totaal aantal verliesuren in de zomer voor het verkeer in op 800.000: het dubbele het aantal uren dat vorig jaar verloren ging door wegwerkhinder. De dienst raadt weggebruikers aan zich goed voor te bereiden en indien mogelijk in de avondspits, op zaterdagochtend en zondagmiddag de wegwerktrajecten te mijden. Juist omdat de werktrajecten liggen op een aantal routes met veel recreatief verkeer zal de vertraging op die momenten het grootst zijn.