Ingezonden persbericht


Waterschap Aa en Maas kiest voor goed hout en papier

Utrecht, 30 juni 2010 - Waterschap Aa en Maas kiest ervoor zoveel mogelijk hout en papier met het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC) te gebruiken. Dit staat beschreven in het convenant dat het waterschap en FSC Nederland 29 juni hebben ondertekend. Door FSC-hout en -papier te gebruiken levert het waterschap een directe bijdrage aan bescherming van bossen wereldwijd. Inmiddels hebben 13 van de 27 waterschappen het FSC-convenant ondertekend.

Dijkgraaf Lambert Verheijen is erg tevreden met de ondertekening: "Waterschap Aa en Maas voert zijn taken op een maatschappelijk en ecologisch verantwoorde manier uit. Het gebruik van verantwoord FSC-hout en -papier is daar een mooi voorbeeld van. Van briefpapier tot stuwen, steigers en beschoeiingen (oeverwanden), wij staan aan de lat voor duurzame toepassingen. Het FSC-keurmerk helpt ons daarbij".

"Door het FSC-convenant te ondertekenen kiest Aa en Maas voor de hoogste standaard van verantwoord bosbeheer. Hiermee neemt het waterschap haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en vult ze als overheid haar rol als voorbeeldfunctie op een perfecte wijze in. Iets waar het ze met recht trots op mogen zijn!," aldus Bart van der Linden, directeur van FSC Nederland.