Ingezonden persbericht


Stichting Volkshuisvestingsgroep Wooncompagnie kiest voor goed hout en goed papier

Hoorn, 29 juni 2010 - Stichting Volkshuisvestingsgroep Wooncompagnie heeft ervoor gekozen waar mogelijk hout en papier met het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC) toe te passen. Daartoe heeft Wooncompagnie op 29 juni een convenant met FSC Nederland ondertekend. Door voor FSC te kiezen, draagt Wooncompagnie bij aan bescherming van bossen wereldwijd.

"Wij zijn er heel erg trots op dat Wooncompagnie nu deel uitmaakt van het netwerk van FSC Nederland. Zo dragen wij ons steentje bij aan de bescherming van de wereldwijde bossen én kunnen mensen met een gerust hart in door ons gebouwde en beheerde woningen wonen," aldus John Hendriks, directeur en bestuurder van Stichting Volkshuisvestingsgroep Wooncompagnie.

"Nog steeds is er hout uit illegale of onbekende bron op de Nederlandse markt te verkrijgen. Door convenantpartner van FSC Nederland te worden, neemt Wooncompagnie haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en weet ze zeker dat het gebruikte hout en papier uit goed beheerde bossen afkomstig is," aldus Bart van der Linden, directeur van FSC Nederland.