Ingezonden persbericht



Softwareleverancier a-SIS verovert Azië

LVMH, wereldmarktleider in luxegoederen, breidt zijn samenwerking uit met softwareleverancier a-SIS

Parijs, 30 juni 2010 - LVMH Parfums & Cosmetica werkt al jaren samen met a-SIS, de Franse warehouse & logistics management softwareleverancier. Recentelijk heeft het bedrijf zijn vertrouwen opnieuw bevestigd door a-SIS opdracht te geven tot de realisatie van het Warehouse Management Systeem in zijn magazijn in Sjanghai (China).

LVMH Parfums & Cosmetica is de werelddistributeur van merken zoals Christian Dior, Guerlain, Benefit, Make Up For Ever, Givenchy en Kenzo. Deze merken worden op de Chinese markt steeds succesvoller. Daarom besloot LVMH een Warehouse Management System (WMS) in het logistieke platform in Sjanghai te implementeren. Het WMS zal het oude logistieke management systeem dat niet langer voldeed, vervangen. LVMH heeft verschillende leveranciers benaderd. De keuze viel op het a-SIS Magistor software pakket. Eerder implementeerde a-SIS de LM7 oplossing bij LVMH in Frankrijk (in Saint Jean de Braye voor Dior). Ook realiseerde a-SIS een Warehouse Control System (WCS) oplossing in de Verenigde Staten bij LVMH P&C in Cranbury. De opdracht in China betekent een mooie toevoeging aan de a-SIS-oplossingen binnen de LVMH Groep.

Het magazijn van LVMH in Sjanghai heeft een oppervlakte van zo'n 5000 vierkante meter. Hier komen meer dan 8000 verwijzingen van fabrieken en het APAC logistiek platform in Singapore binnen. Vanuit het magazijn worden zo'n 1500 à 2000 orders per maand naar Chinese verkooppunten verzonden. Dat komt neer op gemiddeld 500 dozen per dag. Door de Magistor implementatie en de bijbehorende voorbereidingsapparatuur (voornamelijk de radioterminals) kan LVMH meer luxe-goederen onderbrengen en transporteren en zodoende ondersteuning bieden aan de constant doorgaande groei van de groep in China en Azië.

"Magistor zorgt ervoor dat wij kunnen voorzien in de behoefte om de volumes in China te verhogen en dat terwijl de kwaliteit van onze service voor onze klanten verbetert", aldus LVMH. Het voornemen is om Magistor niet alleen in China te implementeren, maar ook in Singapore, Korea, Australië, Taiwan en Hongkong. Hier wordt op dit moment voorbereidend onderzoek naar gedaan.

Over LVMH
LVMH distribueert zo'n 60 merken. De groep is actief in vijf sectoren:
· Wijnen & dranken;

· Mode & leer;

· Parfums & cosmetica;

· Horloges & Sieraden;

· Selectieve distributie.

Meer informatie is te vinden op: www.lvmh.com

Over a-SIS
a-SIS ontwikkelt en implementeert complete IT-oplossingen voor de logistieke sector en is gespecialiseerd in retaillogistiek en traceability. De oplossingen van a-SIS worden wereldwijd gebruikt in distributiecentra binnen de productiesector, gespecialiseerde distributie, distributie voor de retailsector, ziekenhuizen en logistieke dienstverlening, zowel direct als via een netwerk van partners. a-SIS is een dochteronderneming van SAVOYE - wereldwijd toonaangevend op het gebied van logistiek. SAVOYE is een divisie van Legris Industries, dat zich richt op industriële apparatuur en de ontwikkeling van complete productielijnen voor gespecialiseerde industrieën.

Meer informatie is te vinden op: www.a-sis.fr, www.savoyelogistics.com of www.legris-industries.com.



Ingezonden persbericht