Ingezonden persbericht


SURFdiensten vernieuwt IT-omgeving in samenwerking met Winvision Nieuw IT-landschap faciliteert flexibele licentie voor het hoger onderwijs

Houten, 30 juni 2010 - SURFdiensten, dé ICT-inkooporganisatie voor het hoger onderwijs en onderzoek, gaat samen met ICT-dienstverlener Winvision zijn IT-omgeving vernieuwen. Daarmee is SURFdiensten straks in staat licenties flexibel aan te bieden aan het hoger onderwijs, hetgeen voor instellingen de mogelijkheid biedt noodzakelijke kostenbesparingen door te voeren. Winvision kreeg de gunning voor de opdracht na de openbare aanbesteding die SURFdiensten hier voor uitschreef.

Flexibele licentiemodellen
Met het project Licentiemodellen Next Generation (LMNG) speelt SURFdiensten in op de trends en ontwikkelingen van de instellingen in het hoger onderwijs en ICT-aanbieders. Door de nieuwe licentiemodellen ontstaat meer flexibiliteit in de licenties. Zo kunnen keuzes worden gemaakt uit licenties voor individuen, groepen, instellingen en consortia. En kan ook uit verschillende variabelen worden gekozen, zoals afrekenen op basis van gebruiksduur of gebruiksmoment. Ook ontstaat er voor de instellingen meer inzicht in kosten dankzij de nieuw te ontwikkelen 'Digitale Licentie Calculator' waarmee op basis van diverse variabelen, de prijzen en mogelijkheden berekend en bekeken kunnen worden.

Samenwerking met Winvision
Deze nieuwe licentiemodellen van SURFdiensten vereisen een geheel nieuwe IT-omgeving. Dit betekent dat de back-office en een deel van de front-office zal worden vernieuwd. Dit is nodig om de gewenste flexibiliteit te ondersteunen. SURFdiensten schreef hiervoor een openbare aanbesteding uit. De partijen zijn vervolgens beoordeeld aan de hand van referenties en cv's. Daaruit bleek dat het aanbod van Winvision en de kennis van en referenties in de onderwijsmarkt het beste aansluiten bij hetgeen SURFdiensten had beschreven in het bestek. Zij zijn geselecteerd om de nieuwe IT-omgeving te gaan bouwen. Naar verwachting wordt de nieuwe omgeving medio 2011 opgeleverd.

Joost Helbo, IT Strategy Consultant van Winvision: "De nieuwe licentiemodellen vragen veel van hun organisatie en daarmee veel van hun IT-omgeving. Ik bewonder dat SURFdiensten, het héle IT-landschap fundamenteel aanpakt, in plaats van hier en daar een pleister".

"Ik ben blij dat we met de gunning aan Winvision nu echt aan de slag kunnen met de bouw van onze nieuwe IT-omgeving. Het wordt een enorm grote klus die onze hele manier van werken gaat vernieuwen, wat zowel onze instellingen, als onze aanbieders en onszelf heel veel goeds gaat opleveren", aldus Audrey Visscher, opdrachtgever LMNG en Team Manager Corporate Services bij SURFdiensten.

Over SURFdiensten
SURFdiensten, opgericht in 1991, is dé ICT-inkooporganisatie voor hoger onderwijs en onderzoek. SURFdiensten sluit namens hen overeenkomsten af met leveranciers van software, content, ICT-diensten en hardware. Daarnaast faciliteert SURFdiensten beheer en verzorgt het de verkoop & distributie aan de instellingen. Door haar unieke werkwijze wordt het hoger onderwijs en onderzoek snel, eenvoudig en voordelig bediend.

Over Winvision
ICT-dienstverlener Winvision richt zich op het adviseren, ontwikkelen, implementeren en beheren van oplossingen gebaseerd op het Microsoft-platform. Door de inzet van innovatieve ICT-oplossingen ontsluit Winvision de waarde van het Microsoft-platform voor zijn klanten. Als Microsoft Gold Certified Partner met vijftien competenties behoort Winvision wereldwijd tot de top. Deze competenties onderbouwen de kracht die Winvision toekent aan het geïntegreerde Microsoft-platform als fundament voor bedrijfsbrede oplossingen in kennisintensieve organisaties. Winvision is sinds 2002 actief en inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 85 medewerkers. Winvision is gevestigd in Nieuwegein. Voor meer informatie: www.winvision.nl