Gemeente Utrecht


2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
80 Vragen van de heer drs. E. Smid
(ingekomen 25 juni 2010)


Op dinsdag 29 juni 2010 vernamen wij via een persbericht dat de burgemeester heeft besloten een vergunning te verstrekken voor vestiging van een coffeeshop aan de Biltsestraatweg. Vanuit de buurt, ruitervereniging, wijkraad, de exploitant van de naastgelegen manege en scholen zijn het afgelopen jaar veel bezwaren geuit tegen vestiging van een coffeeshop op die locatie.

Gezien de grote betrokkenheid van velen bij dit dossier vindt het CDA het zeer opmerkelijk dat de gemeenteraad niet met een uitgebreide brief is geinformeerd over de overwegingen die ten grondslag hebben gelegen aan het besluit van de burgemeester. Bovendien zijn ook de hierboven genoemde direct betrokkenen voor zover wij hebben begrepen niet rechtstreeks door de gemeente op de hoogte gebracht van het genomen besluit. Zij moesten dit uit de media vernemen.

Daarom heeft het CDA de volgende vragen aan het college:

1. Is het college dezelfde mening als de burgemeester toegedaan inzake het verstrekken van de vergunning voor vestiging van de coffeeshop?

2. Bent u bereid, als burgemeester of als gehele college, binnen een week na heden alsnog per brief de gemeenteraad uitgebreid te informeren over alle overwegingen die ten grondslag liggen aan uw besluit? Zo ja, wilt u daarin in elk geval ingaan op het feit dat ogenschijnlijk niets gedaan is met alle bezwaren van omwonenden? Zo nee, waarom niet?

3. Bent u bereid, als burgemeester of als gehele college, met spoed, doch uiterlijk voor het einde van deze week, omwonenden en ondernemers in de omgeving rechtstreeks over uw besluit en uw overwegingen die daaraan ten grondslag liggen te informeren? Zo nee, waarom niet?


---- --