Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 30 juni 2010

Voortgang werkzaamheden Koelmalaan

Na een lange periode van complexe werkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur (kabels en leidingen), is nu gestart met de opbouw van de nieuwe bovengrondse infrastructuur. Hiermee wordt de nieuwe inrichting van de Koelmalaan zichtbaar. De werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe riolering aan de noordzijde van de Koelmalaan zijn inmiddels gestart. Daarna krijgt de bovengrondse infrastructuur snel zijn definitieve vorm.

Fasering van de werkzaamheden


- Voor de bouwvak (vrijdag 23 juli 2010) wordt de 1e fase afgerond. Het weggedeelte tussen de Bestevaerstraat en de Hadewijchstraat wordt dan weer opengesteld. Tot de afronding van de 1e fase blijven de huidige omleidingsroutes van kracht.


- Na de bouwvak (medio augustus) wordt gestart met de 2e fase, Hadewijchstraat - Melis Stokelaan. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden eind september 2010 afgerond.

Omleidingsroute

Tijdens de 2e fase gelden de volgende omleidingsroutes, die staan aangegeven op gele borden.


- Autoverkeer:

Het doorgaande autoverkeer wordt via de provinciale weg N242 omgeleid. De oostelijke kruising naar de Stalpaertstraat en de Reviusstraat is bereikbaar.


- Fietsverkeer en voetgangers:

Fietsers en voetgangers worden via de Camphuysenkade/Stalpaerstraat omgeleid.


- Buslijnen:

De buslijnen 3 en 4 gaan grotendeels de normale route rijden, ze worden nog wel omgeleid, via de Thomas A. Kempislaan en de Hadewijchstraat.

Zie voor meer informatie www.connexxion.nl of www.9292ov.nl


- Bestemmingsverkeer:

Het bestemmingsverkeer bereikt de achterliggende straten via de Bestevaerstraat.

Voetpad Koelmalaan

Met het gereed komen van de ventweg ontstond een situatie voor voetgangers die niet was meegenomen in het tijdelijke ontwerp. Zo zijn er stukken trottoir weggehaald bij portieken terwijl deze nog wel als buffer dienden tussen de portiekuitgang en de ventweg. Dit leverde een ongewenste situatie op omdat de ventweg ook door auto's wordt gebruikt. Daarom brengt de gemeente betonnen tegels aan bij de uitgangen van portieken die als vervanging dienen van het verwijderde trottoir. Tevens worden er paaltjes geplaatst die het verkeer afremmen.

Werk in uitvoering

De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.




Gemeente Alkmaar