Officieel startschot schoolcampusproject Nationaal Fonds Kinderhulp

30/06/2010 18:52

Nationaal Fonds Kinderhulp

Vandaag, 30 juni, heeft het officiële startschot plaatsgevonden van het schoolcampusproject van Nationaal Fonds Kinderhulp. Dit project biedt landelijk bijna 4.500 kinderen van groep 8 uit financieel kwetsbare gezinnen de mogelijkheid om voor 25 euro te shoppen op de schoolcampus van V?, zodat zij met een gevulde rugzak goed van start kunnen gaan op de middelbare school. Dit is immers één van de belangrijkste momenten in het leven van deze kinderen en dan is het belangrijk dat ook deze groep aansluiting houdt bij hun leeftijdsgenootjes.

Directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp, Jan Wezendonk, over de hulp die zij geven aan kinderen:

'Ik vind dat alle kinderen in Nederland die in een problematische situatie zitten en daardoor allerlei beperkingen ervaren, of dat nu opvoedproblemen zijn, of problemen in de thuissituatie, ofwel financiële problemen, hulp nodig hebben. Kinderhulp geeft een beetje gewoon geluk, en dat het liefst voor al die kinderen. En dan hebben we het al gauw over een half miljoen kinderen in Nederland'.

Via dit project helpt Kinderhulp bijna 4.500 kinderen. De eerste 50 kinderen van een basisschool uit Amsterdam mochten bij het startschot van het schoolcampusproject aanwezig zijn. Zij werden begeleid door vrijwilligers van State Street Corporation en de Sponsor Bingo Loterij. Eenmaal verzamelt voor de ingang van de schoolcampus van V? Amsterdam was het officiële moment daar; de directeur van basisschool Samen Spel sprong uit een levensgrote schoolagenda. Na een korte toelichting op de actie kreeg hij een cadeaukaart van 25 euro, die 4500 kinderen in Nederland krijgen, van Jan Wezendonk. Vervolgens gingen de kinderen de schoolspullen shoppen voor de nieuwe stap in hun toekomst. De eerder op deze dag ontvangen rugzak konden de kinderen meteen vullen met de geshopte spullen.

Het was een geslaagde dag met veel blije kinderen die gepakt hun nieuwe schooljaar tegemoet kunnen gaan treden. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Fonds Kinderhulp, V?, State Street Corporation, Jeugdsportfonds en de Sponsor Bingo Loterij.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.kinderhulp.nl