Gemeente Culemborg

Brand oude slijperij

In de nacht van zondag 27 op maandag 28 juni woedde er een grote brand in een loods aan de Tulpstraat in Culemborg. Iets na middernacht kreeg de meldkamer de melding van de brand. De brandweer rukte met groot materieel uit. De gebouwen op het bedrijfsterrein konden behouden blijven, maar liepen wel rook en waterschade op. Enkele woningen in de omgeving liepen ruitschade op door de warmte die tijdens de brand vrijkwam. Om 02.15 uur werd het sein brandmeester gegeven.

Geen asbestgevaar
Door de brand is er beperkt asbest vrijgekomen. De zeer geringe hoeveelheid asbest is op eigen terrein gebleven, waardoor er geen gevaar is geweest voor de omgeving. Omwonenden zijn hiervan met een brief op de hoogte gesteld. Asbestdeeltjes die nog op de locatie van de brand liggen, worden zo spoedig mogelijk opgeruimd. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

De Bloembedden
KleurrijkWonen realiseert in samenwerking met de gemeente een aantrekkelijke nieuwe woonwijk voor het gebied rond de Oostersingel. Het plangebied De Bloembedden ligt tussen de Oostersingel, Leliestraat en Tulpstraat. Het project bestaat uit 30 sociale huurwoningen, 46 koopwoningen en vijf vrije kavels.