Ingezonden persbericht


Italianen de slechtste chauffeurs ter wereld
Duitsers kritisch op Nederlandse weggebruiker

Zeist, 30 juni 2010 - Wie rijdt er het slechtste? Zoover vakantiebeoordelingen deed een onderzoek naar de kwaliteiten van de weggebruikers over de hele wereld. Ruim 10.000 bezoekers uit tien landen in Europa hebben hun stem uitgebracht. Italianen bleken onomstotelijk de grootste wegpiraten. Ook het rijgedrag van de diverse eigen landgenoten werd onder de loep genomen. Op de verschillende (internationale) websites van Zoover vakantiebeoordelingen konden deelnemers aan het onderzoek hun stem uitbrengen. Uit de resultaten bleek dat met 18% van de stemmen de automobilisten uit Italië als 'slechtste rijders' worden bestempeld. Turken, Indiërs en Chinezen worden eveneens vaak genoemd als roekeloze deelnemers aan het verkeer. Ook het rijgedrag in eigen land kwam aan bod. In alle landen waar het onderzoek heeft plaatsgevonden, zijn de stemmers kritisch over hun eigen medeweggebruikers. Zo vindt ruim 15% van de Nederlanders dat haar eigen landgenoten er niks van bakt in het verkeer. Bumper kleven en onnodig links rijden behoren tot de grootste irritaties.

Duitsers vs. Nederlanders
Nederlandse chauffeurs scoren met 4% van de stemmen niet slecht in het onderzoek. Onze oosterburen zijn echter niet erg gecharmeerd van de Nederlandse weggebruiker. Ruim 15% van de Duitse stemmers vindt de linksrijdende Nederlanders met hun caravan de slechtste chauffeurs ter wereld. Slechts 4% van de Nederlanders ergeren zich in het verkeer aan de Duitsers. Over Zoover.nl
www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties worden beoordeeld. Zoover is naast Nederland ook actief in België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Brazilië, Finland, Tsjechië, Italië en Turkije.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht