Ingezonden persbericht


LE GUESS WHO? FESTIVAL 2010

Eerste namen: o.a. Caribou, Beach House, Dimlite, The Tallest Man On Earth Early bird 4-day passepartout tickets à 50 euro in de verkoop

Deze avond - tijdens Le Guess Who? presents Dirty Projectors in Tivoli - zijn de eerste namen bekend gemaakt van Le Guess Who? festival 2010, dat zal plaatsvinden van 24 t/m 28 november. Vorige maand werd met Swans het openingsconcert al bekend gemaakt. De eerste 18 namen zijn dus bekend en er zullen er nog velen volgen.

EERSTE NAMEN LE GUESS WHO? 2010
Caribou (can) Beach House (vs) The Tallest Man On Earth (zw)
Menomena (vs)
James Blackshaw (en)
Dimlite (sw)
Swans (vs) Trembling Bells (sco)
Ganglians (usa)
Subtitle (usa)
Sharon van Etten (usa) Voice Of The Seven Thunders (uk) Alasdair Roberts (sco) Junip (zw)
Tu Fawning (vs)
Fitz (vs)
Elephant Micah (vs) Ty Segall (vs)
Meer info op www.leguesswho.com

EARLY BIRD PASSEPARTOUT TICKETS
In de maanden juli en augustus is er een beperkt aantal Early Bird 4-day passe-partouts te koop voor 50 euro. Let op want het aantal van deze tickets is beperkt. Deze ticket geeft net als de reguliere 4-day passe-partout toegang toto het festival m.u.v. het openingsconcert van Swans op 24 november, waar aparte tickets voor nodig zijn. Vanzelfsprekend is deze Early Bird 4-day passe-partout voordeliger dan de reguliere 4-day passe-partout, welke pas later in de verkoop zal gaan. Alle info hieromtrent: www.leguesswho.com.

LE GUESS WHO?
Le Guess Who? is een 5-daags festival voor avontuurlijke, authentieke en urgente popmuziek in een intieme setting. De vierde editie van dit fetsival zal plaatsvinden van 24 t/m 28 november 2010, verspreid over meerdere locaties in het centrum van Utrecht. Meer dan 60 bands die normaal niet of nauwelijks in Nederland te zien zijn, zullen het festival van een breed scala aan live muziek voorzien. Een festival dus voor de muziekliefhebber. De zorgvuldig gekozen som der delen van alle artiesten vormt hierbij de bijzonderheid van het festival. Le Guess Who? legt internationale muziekscènes bloot. Kwaliteit en eigenheid staan voorop en niet het entertainment gehalte van een band. Het laat zien hoe muzikanten van over de hele wereld geïnspireerd raken door elkaar. Stijlen overnemen en vernieuwen. Er wordt niet langer gekeken naar land van afkomst maar naar affiniteit en overeenkomstige inspiraties. Het festival richt zich op een liefhebberspubliek, die gaan voor acts met een drang zich te onderscheiden. De hoofdacts van Le Guess Who? zijn de, op kleine podia geprogrammeerde, nieuwe, vooruitstrevende acts op de grote zomerfestivals.

IN HET KORT
24 t/m 28 november 2010
Verschillende locaties in Utrecht
LE GUESS WHO? 2010
Caribou, Beach House, The Tallest Man On Earth, Menomena, James Blackshaw, Dimlite, Trembling Bells, Ganglians, Subtitle, The Tallest Man On Earth, Sharon van Etten, Voice Of The Seven Thunders, Alasdair Roberts, Swans, Junip, Tu Fawning, Fitz, Elephant Micah, Ty Segall en vele anderen Early Bird 4-day passe-partout (exclusief het optreden van Swans op 24 november) tickets à ¤ 50,- in de verkoop. Verkrijgbaar in de maanden juli en augustus 2010. Kaarten verkrijgbaar via www.leguesswho.com.

Quotes uit recensies over Le Guess Who? 2009

"Le Guess Who? begon twee jaar geleden als platform voor Canadese artiesten. Zowel de verscheidenheid in afkomst van de hoofdacts als hun zinderende niveau bewijzen: Le Guess Who? is boven zichzelf uitgestegen." Frank Straver (Trouw, 30/11/09)

"Ik weet zeker dat ik namens velen spreek als ik zeg dat er in de Domstad echt een bijzonder festival heeft plaatsgevonden. Tivoli heeft vier dagen zijn nek uitgestoken en (...) alle ruimte gegeven hun ideale festival te programmeren." Gijsbert Kramer (Volkskrant, 30/11/09)

"Le Guess Who Cares, zal de organisatie zeggen: de zalen zaten prettig vol, voor de grote namen en voor de spannende ontdekmuziek, de sfeer was er warm en geweldig en Utrecht werd vier dagen bedolven onder - zeg dan maar gewoon - goede en oprechte popmuziek. Hoe breed ook het format is geworden, Le Guess Who? staat in twee jaar heel knap op de popkalender als een niet meer te missen muziekfeest: bijna vijftig bands, zomaar rond een guur herfstweekeinde in november." Robert van Gijssel (Volkskrant , 30/11/09)

"Hoge verwachtingen waargemaakt op Le Guess Who?" Tjeerd van Erve (Nu.nl, 30/11/09)

"Het was inmiddels diep in de nacht toen ik me bedacht hoeveel verschillende stemmingen en stijlen ik op slechts een avond had meegemaakt. En alles was op een bepaalde manier bijzonder. Spannende programmering met echt artiesten die niet of zelden te zien zijn geweest. En overal een zeer uitgelaten stemming." Gijsbert Kamer (Volkskrant, 30/11/09)

Noot voor redacties