NOC*NSF


Arnhem, 30 juni 2010

NOC*NSF en het bedrijfsleven slaan handen ineen voor gezonder Nederland

Op 30 juni ondertekenden NOC*NSF en een belangrijk deel van het Nederlandse bedrijfsleven een intentieverklaring om werknemers qua vitaliteit naar een Olympisch niveau te brengen met de The Olympic Team Challenge. Een vitaliteitprogramma voor de circa 100.000 medewerkers van NOC*NSF, De Lotto, Ernst&Young, DSM, NS, Randstad en Zilveren Kruis Achmea. Voorafgaand aan de ondertekening gaf directeur NOC*NSF Gerard Dielessen het startsein voor dit uniek initiatief.

De bedrijfsteams staan onder leiding van topsporters en werken met de expertise van Zilveren Kruis Achmea op het terrein van gezondheidsmanagement intensief aan hun gezondheid en vitaliteit. De teams van de deelnemende 'bedrijfsatleten' werden op deze eerste dag begeleid door Marko Koers en Jochem Uytdehaage.

NOC*NSF, De Lotto, Ernst&Young, DSM, NS, Randstad en Zilveren Kruis Achmea werken met het vitaliteitprogramma mee aan een gezondere samenleving zoals die past bij een land met een Olympische ambitie. Het programma sluit tevens aan op de actuele discussie over preventie in de gezondheidszorg, het terugdringen van arbeidsverzuim en het langer vitaal houden van werknemers. Het idee is geboren uit het Olympisch Plan, waarin de menselijke vitaliteit een van de pijlers is.

The Olympic Team Challenge is een eerste stap; het is de bedoeling om straks met resultaten in de hand de groep deelnemende werknemers uit te breiden. Er is een groot verschil met andere vitaliteitprogramma's omdat dit minder medisch gericht is, maar alle aspecten van vitaliteit in zich draagt. Timemanagement, creativiteit en ontspanning krijgen ook aandacht naast de verbetering van de fysieke gezondheid.