NOVA

30-06-2010
Wellink reageert in rapport-Scheltema
Demissionair minister van Financiën De Jager wordt niet moe het te herhalen: hij heeft het volste vertrouwen in president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB). Hij vertrouwt erop dat Wellink kan herstellen wat er allemaal misging bij het toezicht van DNB op DSB Bank.

Vandaag zal in een hoorzitting blijken of de Tweede Kamer dat vertrouwen deelt. In NOVA vanavond een verslag van de hoorzitting. In de studio commentaar van Arnoud Boot, hoogleraar Ondernemingsfinanciering en Financiële Markten..

Geen nieuw kabinet op 1 juli
Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt vandaag de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks. Aan de partijen die niet bij Tjeenk Willink aan tafel zitten heeft de informateur vandaag in een brief uitleg gegeven waarom zij (voorlopig) niet aan kunnen schuiven. Zeker is dat er - in tegenstelling tot wat Mark Rutte wilde - op 1 juli geen nieuw kabinet is. Tot grote ergernis van Rutte. Vanuit Den Haag commentaar van politiek verslaggever Ferry Mingelen.

Verkrachting als wapen in Congo
Tin, kobalt, uranium, goud, koper. Congo is stinkend rijk aan grondstoffen, maar die rijkdom is een vloek. De afgelopen vijftien jaar is er overal wel ergens in het land een burgeroorlog gaande. Met als inzet controle over de mijnen.

Tijdens de vele ethnische conflicten lopen alle vrouwen en meisjes het gevaar te worden verkracht. Door burgers maar vooral door militairen. VRT-verslaggever Rudi Vranckx reisde het afgelopen jaar door Congo en maakte - onder andere - een reportage over de mensen die proberen zich over de slachtoffers te ontfermen.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)